Finalepladser og OL-muligheder – opdateret fredag

Kategori: Elite, Info omkring landsholdet
Tags:

Opdatering fredag

Danmarks tre dame recurveskytter skød gode matcher i dagens OL-kvalifikationsturnering. Turneringen viste sig at blive meget tæt, hvor skytter, der normalt ikke dominerer på den internationale scene, også ville kæmpe med om de tre OL-pladser.

Anne Marie Laursen og Maja Jager startede rigtig stærkt, og de slog hver en britisk skytte i 1/16-finalen. Anne Marie slog sikkert Amy Oliver 6-0. Maja Jager slog Naomi Folkhard efter en tæt match. Carina Rosenvinge skød et godt niveau, men det rakte ikke til sejr.

I 1/8-finalen led både Anne Marie og Maja nederlag. Maja var tættest på at gå videre – ja, faktisk enormt tæt. Hun tabte 6-4, hvor Maja og hendes hviderussiske modstander delte sidste sæt med 29-29.

Det blev derfor ikke til danske OL-billetter denne gang. Skytterne tager dog fra EM med gode erfaringer, og vi har stor tiltro til, at de til næste opgave – World Cup 3 – står stærkt til at kæmpe om de OL-billetter, der er på spil der.

—————————————————————————–

I løbet af torsdagen ved EM sikrede Danmark sig en plads i endnu to medaljer finalepladser. Stephan Hansen gik hele vejen og skal møde Elzinga fra Holland i finalen i morgen. Senere skød Stephan sammen med Sarah Sönnichsen mixhold, og de kom frem til semifinalen, der dog endte med 1 points nederlag. De skal derfor skyde om bronze.

De øvrige danske Compound skytter, der var i kamp, tabte alle nogle tætte matcher. Sarah Sönnichsen vandt dog sin første runde med imponerede score på 149. Martin Damsbo skød en fremragende match i 1/16-finalen, hvor han og modstanderen begge havde skudt fuldt hus før sidste runde. Her får Genet fra Frankrig et point mere end Damsbo, der ryger ud på en fantastisk score.

I recurve mixhold gav Carina Rosenvinge og Johan Weiss de franske storfavoritter kamp til stregen. Danskerne var bagud 4-0 efter de første to sæt, men de vender kampen efter stærk skydning og udligner til 4-4. Matchen skal afgøres i shoot off. Danmark skyder 10-9 og Frankrig 10-10. Frankrig vinder matchen.

I OL-kvalifikationsturneringen havde vi fire danskere i kamp. Anne Marie Laursen vinder sikkert sin 1/24-finale, og hun er dermed videre til fredagens 1/16-finale. Det samme er Maja Jager og Carina Rosenvinge, der begge sad over i første runde torsdag pga. deres seedning.

I herreklassen tabte Johan Weiss og Bjarne Laursen begge deres første match. Begge matcher var uhyre tætte, og de faldt desværre ikke ud til danskernes fordel. Casper Lauridsen vandt sin første match klart, men røg ind i et nederlag i 2. match.

Alle danske herre recurveskytter er derfor ude af OL-turneringen. De får chancen igen om et par uger til World Cup 3 i Antalya, Tyrkiet. Her er der både hold- og individuel OL-kvalifikationsturnering.

Fredag skyder alle tre dame recurveskytter 1/16-finale i OL-kvalifikationsturneringen. Matcherne starter 10.50 dansk tid.

Følg EM og OL-kvalifikationen i Nottingham her.
Resultater opdateres her.
Holdfinalen skydes på lørdag klokken 13:15 og mixhold er kl. 14:30. Stephans finale skydes også lørdag – det er klokken 17:05  og vises her.