Team Danmark udgiver ATK 2.0

Team Danmark udgiver ATK 2.0



Kategori: Bredde, Elite, Generelt

atk2-0-ba%c2%b8rn-og-unge-billed-u-tekstTeam Danmarks aldersrelaterede træningskoncept (ATK) udkom i 2005 og har siden været en vigtig brik i talentudviklingen i dansk eliteidræt. Nu lanceres ’ATK 2.0 – Træning af børn og unge’, som ajourfører og opdaterer det eksisterende koncept med den nyeste viden fra forskning og træningspraksis.

Skal dansk elitesport fastholde et internationalt højt niveau skal fødekæden være på plads. Team Danmark udgiver i dag ’ATK 2.0 – Træning af børn og unge’, som giver en række anbefalinger til, hvordan træningen af børn og unge kan tilrettelægges bedst muligt.

”Aldersrelateret træning er en hjørnesten i Team Danmarks arbejde med talentudvikling. En målrettet og forsvarlig træning af børn og unge er afgørende for fremtidige danske medaljer ved EM, VM og OL, og samtidig er aldersrelateret træning med til at styrke det danske idrætsliv i almindelighed,” siger Lone Hansen, der er direktør i Team Danmark.

Aldersrelateret træning handler om mere end at producere eliteidrætsudøvere. Det handler i lige så høj grad om at udarbejde en træning, der er tilpas udfordrende, så udøverne fastholdes og udvikles i idrætten til glæde for det enkelte forbund og den lokale klub.

Nyt i ATK 2.0
ATK 2.0 er en grundbog, der fører læseren igennem de væsentligste fagområder inden for aldersrelateret træning med udgangspunkt i børns udvikling og behov før, under og efter puberteten. Bogen giver træningsanbefalinger på baggrund af den nyeste viden om børn og unges biologiske og mentale udvikling fra barn til voksen.

Nyt i ATK 2.0 er blandt andet:
En tydeligere opdeling af sportspsykologi og sportspædagogik og et selvstændigt kapitel om ’Atletuddannelse’.
Øget fokus på kvalitet i træningen og et opgør med ”10.000 timers reglen”.
En beskrivelse af og perspektivering i forhold til ’Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt’.

ATK 2.0 er målrettet trænere og andre, der arbejder med talentudvikling. Bogen vil blandt andet blive anvendt på træneruddannelserne.

ATK gør en forskel
Talentudviklingen i Danmark er på et højt niveau. Det er femten OL-medaljer i Rio et godt bevis på, men for at følge med udviklingen i international eliteidræt, skal vi hele tiden arbejde for at gøre det bedre.

Forbundene gør med de disciplinspecifikke ATK’er et fremragende arbejde med at få ATK ud og leve der, hvor det gør en forskel, nemlig i klubberne, kommunerne, på idrætsskolerne og så videre.

”Jeg er glad for, at vi med ATK 2.0 lægger grunden for, at vi sammen med blandt andre forbund og Elitekommuner kan løfte træningen af børn og unge i dansk idræt til et endnu højere niveau,” siger Lone Hansen.

Du kan læse mere om aldersrelateret træning og bestille den nye bog, ATK 2.0 – Træning af børn og unge, her: Aldersrelateret træning