1 måned til VM i bueskydning: Stærkeste trup nogensinde

1 måned til VM i bueskydning: Stærkeste trup nogensindeKategori: Generelt
Tags:

Landstræner Niels Dall er ikke i tvivl om de danske bueskytters kvaliteter forud for sommerens VM i København. Han kalder 12-truppen for den stærkeste nogensinde og sigter på OL-kvalifikation.

Når verdens bedste bueskytter samles i hjertet af København til en kamp om VM-medaljer den 26. juli til den 2. august, bliver det med et særdeles stærkt hold danske skytter.

Det er buelandstræner Niels Dalls vurdering om de 12 skytter, som skal forsvare de danske farver:
”Den 12-mands trup, som er udtaget til VM i København er den stærkeste nogensinde. Alle skytterne har arbejdet enormt hårdt og fokuseret frem mod VM,” siger landstræner Niels Dall.
”Det er et meget ungt hold. Og det fortæller noget om, hvor stort potentialet er både for dette VM, men også for fremtiden. Jeg er meget optimistisk forud for VM i København,” siger han.

De sidste skytter, som blev udtaget, var de tre dame recurve skytter: Maja Jager, forsvarende verdensmester individuelt og bronzevinder i hold samt nyslået sølvvinder ved European Games, Carina Rosenvinge, OL-deltager i London og en del af bronzeholdet fra 2013 og debutant til et seniormesterskab, Natasja Bech.

”Alle tre er inde i en rigtig god udvikling. Alt peger på, at de topper deres formkurve til VM til sommer. Jeg har stor tiltro på, at de leverer et højt niveau til VM,” siger Niels Dall. ”Netop Maja, Carina og Natasja har udmærket sig ved at være stærke mentalt sammen. Det er enormt vigtigt ved et VM på hjemmebane, hvor der hurtigt kan komme ekstra pres på de danske skytter,” siger han.
”Vores erklærede mål sammen med Team Danmark er, at vi vil i top 8 med dame recurve holdet og dermed kvalificere os til OL i Rio. Det er meget vigtigt for os. Og med det niveau, som de her tre piger har skudt på indtil videre i år, så er det absolut realistisk, at vi kan blande os i toppen. Det tegner rigtig godt,” siger han.

Med i VM-truppen er også de regerende verdensmestre i herre compound for hold Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen. Og landstræneren er klar til at tale om målsætninger:
”Det er et af verdens absolut stærkeste hold. Se bare på deres meritter de sidste to til tre år. De er regerende verdensmestre, og det er vores klare målsætning, at de går efter en medalje til VM i København. Så må vi se, hvilken karat den bliver af,” siger Niels Dall.

VM i København skydes den 26. juli til den 2. august og afvikles sammen med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Københavns kommune. De indledende skydninger finder sted på Sundby Idrætspark, hvor VM-deltagerne for første gang har mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio. VM-finalerne skydes på Christiansborg Slotsplads og vises direkte på TV 2.

Det komplette danske VM-hold ser således ud:

Dame recurve
Maja Jager, Broby
Carina Rosenvinge, Aarhus
Natasja Bech, Esbjerg

Herre recurve
Casper Lauridsen, Hillerød
Jonathan Ipsen, Køge
Johan Weiss, Randers

Dame compound
Erika Anear, TIK
Sarah Sönnichsen, TIK
Tanja Jensen, TIK

Herre compound
Stephan Hansen, Nykøbing
Patrick Laursen, Midtfyns
Martin Damsbo, TIK
____________________________________________
Fakta om VM i bueskydning 2015
– Afvikles i København fra den 26. juli til den 2. august.
– Finalerne skydes den 1.-2. august på Christiansborg Slotsplads.
– VM afvikles hvert andet år.
– Der forventes 500 skytter fra 75 lande.
– VM i København fungerer også som første kvalifikationsmulighed til OL i Rio i 2016.
– Der skydes med to buetyper, compound (50m) og recurve (70 m).
– Der skal uddeles følgende medaljer i begge buetyper: Individuel skydning for herrer og damer, Hold (3 skytter) herrer og damer og Mix hold (2 skytter).
– VM i bueskydning 2015 afvikles af Bueskydning Danmark, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.

Yderlig information om VM, kontakt eventchef Mads Bang Aaen på +45 2897 7842 eller mba@archery2015.com
archerycopenhagen.com
facebook.com/archery2015