400 skoleelever varmer op til World Cup-finalerne med bue og pil

400 skoleelever varmer op til World Cup-finalerne med bue og pilKategori: Bredde

Der er mange pile i luften i det fynske i september. 5. og 6. klasser fra ni forskellige skoler deltager i Skolernes World Cup i bueskydning 2016, og 230 3D-bueskytter indstiller sigtet på Egeskov, når danmarksmesterskabet skal afgøres. Med skoleworldcuppen og DM’et spænder Sport Event Fyn, Bueskydning Danmark og fire fynske foreninger buen frem mod den store world cup-finale i Kongens Have i Odense d. 24. – 25. september, hvor bl.a. den olympiske mester og den tidligere fynske verdensmester Maja Jager skal i aktion

Seks dage i september står der bueskydning på skemaet for 400 fynske skoleelever. 5. og 6. klasser fra ni forskellige skoler dyster nemlig om at gå videre til finalen i Skolerne World Cup, der afvikles umiddelbart op til den rigtige World Cup-finale i Kongens Have. De otte klasser, der rammer bedst får en adgangsbillet til det flotte World Cup-set-up foran Odense Slot d. 23. september, hvor der allerede vil være dækket op til verdens otte bedste kvinder og mænd i bueskydningens discipliner compound og recurve.

”Med værtskabet for World Cup-finalen i bueskydning glæder vi os naturligvis til at give odenseanerne og de tilrejsende en stor tilskueroplevelse, men det er vigtigt for os hos Sport Event Fyn, at de events vi trækker til øen også får betydning for andre end de, der lige finder vej til tilskuertribunerne – det gælder f.eks. det fynske erhvervsliv og som her de fynske skoleelever. Bueskydning Danmarks skoleworldcup er et rigtig godt eksempel på den form for aktivering, vi gerne vil sikre med vores værtskaber,” siger Jakob Staun, der er event manager hos Sport Event Fyn.

Skolernes World Cup har været meget populær blandt de fynske skoler, og udviklingskonsulent Kenn Romme fra Bueskydning Danmark, der er tovholder i projektet, har endda måttet lave en venteliste:

”Jeg er ret imponeret over interessen for Skolernes World Cup på Fyn. Og det glæder mig naturligvis, at vi kan benytte anledningen til at udbrede kendskabet til bueskydningssporten i forbindelse med World Cupfinalen i Odense”, siger han.

Den sjette og sidste kvalifikationsrunde af skoleworldcuppen finder sted den 16. september i Ulbølle Bueklub i Svendborg og hos Lavia Odense Bueskytter i Odense. Derefter vil det stå klart, hvem der skal stå klar i Kongens Have d. 23. september. Pilene fortsætter dog med at flyve gennem den fynske luft frem mod kulminationen foran Odense Slot.

Allerede d. 17. september kommer en anden spændende fynsk kulisse nemlig i spil, når Ulbølle Bueforening og Egeskov Slot er vært for DM i 3D Bueskydning. Her er det imidlertid ikke bulls eye på den runde skive, der er målet, men derimod en række dyrefigurer, der placeres på en bane rundt omkring i de smukke omgivelser i det midtfynske.

Fakta om Skolernes World Cup 2016:
Det er de fire fynske bueforeninger: Ulbølle Bueklub i Svendborg, Midtfyn Bueklub i Ryslinge samt Lavia Odense Bueskytter og Arcus bueskydning i Odense, som har lagt baner til Skolernes World Cup. Det er Nordagerskolen, Tåsingeskolen afdelingen Sundhøj, Issø-Skolen afdelingen Stenstrup, Heldagsskolen ved Vantinge, Højmeskolen, Agedrup Skole, Næsby Skole, Abildgårdskolen og Giersinge Realskole, der kæmper om at komme videre til Skolefinalen.

Du finder stillingen for skolernes kvalifikation skydning her!

FAKTA OM WORLD CUP & WORLD CUP-FINALEN I BUESKYDNING I ODENSE
• World Cup afvikles hvert år.
• World Cup afvikles normalt over fire runder i fire forskellige lande, men pga. OL er der i 2016 kun afholdt tre indledende stævner i henholdsvis Shanghai i Kina, Medellin i Columbia og Antalya i Tyrkiet.
• De syv bedste skytter fra årets World Cup-afdelinger har kvalificeret sig til World Cup-finalen i hver række, recurve og compound. Den ottende skytte i hver række er fra hjemlandet (uanset landets/skyttens placering på World Cup-ranglisten).
• Derudover deltager årets bedste mixhold fra hhv. recurve og compound. De skyder mod et mixhold i hhv. recurve og compound fra værtslandet.
• World Cup-finalen afvikles i Odense den 24.-25. september.
• Der skydes i Kongens Have med Odense Slot i baggrunden.
• Billetter kan købes her.
• Officielt navn: 2016 Hyundai Archery World Cup Final.
• World Cup-finalen i bueskydning 2016 arrangeres af Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark.
• World Cup-ranglisten – tryk.
• Pressen/medier kan/skal akkrediteres via dettelink.
• Følg mere med via Facebook – tryk.
• Oprindelig pressemeddelelse om tildelingen af 2016 Hyundai Archery World Cup Final – tryk.
• #ArcheryOdense #sporteventDK #visitfyn.

Om Sport Event Fyn
Sport Event Fyn tiltrækker og aktiverer store sportevents på vegne af de fynske kommuner. Sport Event Fyn har siden 1999 trukket flere hundrede events til øen og står bl.a. bag aktiveringen af en af verdens fem største badmintonturneringer, Yonex Denmark Open, der årligt vender tilbage til Odense i uge 42. Gennem de senere år har Sport Event Fyn tiltrukket flere både VM’er og EM’er bl.a. inden for sejlsporten og gymnastikken. I 2015 blev bl.a. VM i trampolin, tumbling og DMT afviklet i Arena Fyn med godt 2.500 deltagere. I 2018 har Sport Event Fyn sikret Fyn værtsskabet for triatlonsportens store nye festival med afviklingen af 4 VM’er på en uge i Middelfart, Svendborg og Odense. Sport Event Fyn er en del af Udvikling Fyn.

Skolernes World Cup 2016_lavia2 Skolernes World Cup 2016_lavia3