50 hjælpere i fuld sving med at stille op til ungdoms-NM

50 hjælpere i fuld sving med at stille op til ungdoms-NMKategori: Bredde, Diverse stævner
Tags: ,

En stor del af de 50 hjælpere er i fuld sving med at stille op til ungdoms-NM i bueskydning i Hillerød; et stort stævne, som starter i eftermiddag. 302 skytter fra 13 til 20 år skal over de kommende dage sende omkring 60.000 pile afsted mod skiverne, som står mellem 30 og 70 meter væk.

– Og det går stærkt: de har fire minutter til at affyre seks pile, fortæller Svend Christensen, der er formand for Hillerød Bueskyttelaug, som sammen med Lyngby Bueskyttelaug er værter.

Det rekordstore deltagertal gør, at der sættes 85 midlertidige baner op ved fodboldklubbens FIF’s højbane ved FrederiksborgCentret, hvor der i øjeblikket indrettes en lille telt- og skurvognsby, så hele det store stævne kan styres og afvikles på stedet. Konkurrencen foregår med langbue, barbue, recurvebue og compoundbue i fire klasser.

Torsdag eftermiddag regnede det voldsomt, da banerne var ved at blive stillet op, men solen brød igennem, og arrangørerne frygter ikke vejret:

– Regnvejr betyder heldigvis ikke noget for bueskydning, siger Svend Christensen.

Programmet:

Fredag 1. juli: Alle 302 deltagere ventes at deltage i træningen kl. 16-20.

Lørdag 2. juli: kl. 9 åbning ved formanden for Hillerød Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Peder Bisgaard. Kl. 10- 17: Konkurrencer.

Søndag 3. juli: Kl. 8.30-ca. 17 er der finaler.

FrederiksborgCentret, Milnersvej 39 i Hillerød, er omdrejningspunktet for konkurrencer og fortæring, ligesom en del af deltagerne bor hér.

Hillerød Bueskyttelaug - opstilling til NM for ungdom, FrederiksborgCentret.

Hillerød Bueskyttelaug – opstilling til NM for ungdom, FrederiksborgCentret.