Årets Energibundt 2020 skal kåres

Årets Energibundt 2020 skal kåresKategori: Bredde, Generelt

Ørsted og Danmarks Idrætsforbund sætter med prisen som Årets Energibundt 2020 fokus på det utrættelige arbejde, tusinder af frivillige yder i idrætsforeninger i hele Danmark. Med prisen følger 75.00 kroner, og man kan nu nominere ildsjæle til prisen.  

Corona har vendt op og ned på dagligdagen for alle danskere. Med aflyste træninger og arrangementer er idrætsforeningerne og deres medlemmer ingen undtagelse.

Det er derfor vigtigere end nogensinde at hylde idrættens hverdagshelte, som går forrest og særligt bidrager til sammenholdet i danske idrætsforeninger.

Prisen Årets Energibundt går til en træner, holdleder, hjælper eller en helt fjerde, der med en særlig indsats bidrager til sammenholdet i en idrætsforening. For femte år i træk uddeles prisen og de medfølgende 75.000 kroner ved DR-showet SPORT 2020.

Medlemmer og alle andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger har frem til den 1. november 2020 mulighed for at indstille Årets Energibundt på orsted.dk/energibundt.

”Det forgange år har været ekstremt udfordrende for dansk idræts- og foreningsliv. Derfor er der mere end nogensinde brug for, at vi hylder alle de frivillige ildsjæle, som binder dansk idræt sammen, og som ikke mindst har ydet en kæmpe indsats for at få idrætshjulene til at køre i en tid med corona, restriktioner og talrige udfordringer. Vi glæder os til i de kommende måneder at fejre vores mere end 470.000 ildsjæle i DIF-idrætten og kåre Årets Energibundt 2020,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Frivillige afgørende for sammenholdet
Der er ikke faste kriterier for, hvad der skal til for at blive nomineret til Årets Energibundt. Det centrale i udvælgelsen er, at de frivillige er med til at gøre en forskel og sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater.

Sidste år gik prisen som Årets Energibundt til Mette Paabøl Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub, som har haft stor betydning for klubbens mangfoldighed og sociale sammenhold. Mette Paabøl Rytsel har igennem tiden engageret sig i alt fra at være træner, tovholder og spiller til tilrettelægger af stævner og arrangementer.

Læs meget mere om Årets Energibundt og sidste års vinder på orsted.dk/energibundt.

Om Årets Energibundt
Prisen er på i alt 75.000 kroner, hvoraf 25.000 kroner går personligt til energibundtet for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 koner hver.

Sådan laver du din indstilling
Kandidaterne indstilles af medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger. Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIF’s 62 specialforbund.

Indstillingsperioden er fra den 5. oktober til den 1. november 2020. Herefter nominerer dommerkomitéen tre kandidater til prisen.

Indstilling af Årets Energibundt 2020 foregår på orsted.dk/energibundt.