Better than perfect: Stephan Hansen klar til guldkamp på Christiansborg Slotsplads

Better than perfect: Stephan Hansen klar til guldkamp på Christiansborg SlotspladsKategori: Generelt

Den danske shooting star Stephan Hansen er klar til guldkamp på Christiansborg Slotsplads, efter han her til eftermiddag fejede al modstand af banen ved VM i bueskydning.

Både 1/16, 1/8, kvart- og semifinale blev skudt torsdag eftermiddag, og kæmpetalentet Stephan Hansen, der er tredobbelt ungdomsverdensmester, skød sig på fantastisk vis igennem alle fire runder og er klar til kampen om guld på lørdag på Christiansborg Slotsplads.

”Det hele fungerede bare perfekt. Jeg var ikke nervøs og kunne stole 100 procent på teknikken. Det var helt specielt at skyde mod Mike (Schloesser, red). Han er forsvarende verdensmester, så han var klart favorit. Det gjorde, at jeg kunne skyde frit og uden nerver,” siger Stephan Hansen.

”Mit mål inden VM var at komme til at skyde på Christiansborg Slotsplads. Det havde jeg indfriet, da jeg nåede semifinalen. Det var befriende, så jeg var slet ikke nervøs i semifinalen. Jeg har aldrig været tættere på en VM-guldmedalje end nu, så nu er det bare med at tage det sidste stik,” siger han.

Stephan Hansen er allerede den første skytte i verden til at have vundet VM for skytter under 17 år og VM for skytter under 20 år året efter. I juni vandt han U20 VM igen – og nu kan han altså vinde sin første individuelle senior guldmedalje.

I dagens første dyst mødte Stephan Hansen schweiziske Roman Haefelfinger i en match, der var helt lige inden sidste runde og blev afgjort på den sidste pil. Her satte Stephan Hansen en 10’er mod Haefelfingers 8’er og vandt dysten 146-144.

Den næste modstander for danskeren var hollandske Mike Schloesser, der også går under navnet Mr. Perfect, fordi han i januar ved en indendørsturnering skød 600 point ud af 600 mulige.

Det blev da også en nervepirrende match, der var helt lige efter hver eneste runde og skulle afgøres i shoot-off, hvor hver skytte skyder én pil – tættest på midten vinder. Her havde Stephan Hansen de bedste nerver og satte en 10’er mod hollænderens 9’er.

Efter den omgang havde Stephan Hansen for alvor skudt sig varm, og kvart- og semifinalerne blev på imponerende vis vundet i overlegen stil. I kvartfinalen ventede ellers kroaten Mario Vavro, som danskeren har haft store problemer mod de seneste år og senest tabte til for to uger siden ved et grandprix-stævne.

Hansen rystede dog ikke på hænderne og blæste sin modstander ud af banen med en stensikker score på 148-143. Mønstret fortsatte i semifinalen, hvor engelske Adam Ravenscroft blev sendt hjem med 148-142.

I finalen på Christiansborg Slotsplads møder Stephan Hansen Rajat Chauhan fra Indien.

Dermed er Danmark repræsenteret i to matcher ved finalerne på lørdag. Udover at Stephan Hansen skal skyde om guld i individuel compound, er han også med på herreholdet i compound sammen med Patrick Laursen og Martin Damsbo, der skal skyde om bronze.

Der var fire øvrige danske compound-skytter i aktion torsdag eftermiddag. Martin Damsbo og Patrick Laursen røg dog begge ud i 1/16-finalen, mens Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen kom et skridt længere, men måtte slutte deres VM i 1/8-finalen.

Stephan Hansen (DEN) vinder over Adam Ravenscroft (GBR) og er kvalificeret til guldfinalen. Foto: Lars Møller

Stephan Hansen (DEN) vinder over Adam Ravenscroft (GBR) og er kvalificeret til guldfinalen.
Foto: Lars Møller

Stephan Hansen (DEN) vinder over Adam Ravenscroft (GBR) og er kvalificeret til guldfinalen. Foto: Lars Møller

Stephan Hansen (DEN) vinder over Adam Ravenscroft (GBR) og er kvalificeret til guldfinalen.
Foto: Lars Møller