Bueskydning får mixhold på OL i Tokyo

Bueskydning får mixhold på OL i TokyoKategori: Elite, Generelt

Den internationale olympiske komité har besluttet, at bueskydning får en femte medalje at kæmpe om allerede ved de olympiske lege i Tokyo 2020. Udover de individuelle medaljer og holdmedaljer for henholdsvis damer og herrer bliver der nu også mulighed for at konkurrere til OL for mixhold. Det samlede antal bueskytter til OL forbliver det samme, men landenes bedste herre og dame skytte kan nu danne hold og skyde om medaljer.

Landstræner Niels Dall betragter det som en gunstig mulighed for dansk bueskydning, at OL er udvidet med mixholdet.

”Jeg er glad for at mixholdet er kommet på det olympiske program, idet disciplinen øger de danske muligheder for internationalt succes. Den gør også, at recurve skytterne øjner chancen for at være med fremme i den internationale top og dermed øger incitament til at bruge de mange timer på skydebanen.”

Bueskydning Danmark er i gang med to større projekter, der skal give dansk bueskydning en plads fremme blandt de bedste. Et særligt udviklingsprojekt for de mest talentfulde herre recurve skytter skal stimulere og sætte fart i udviklingen mod international top. Arbejdet på at skabe et landsholdscenter skal sikre, at de internationale skytter og de største talenter kan med hinanden og landsholdstrænere året rundt.

Læs mere, her