Dag 4: World Cup 3, Antalya

Dag 4: World Cup 3, AntalyaKategori: Elite, Generelt

Det var stolpe ud for de danske skytter ved formiddagens finaleskydning til World Cup 3 i Tyrkiet. Eftermiddagen bød derimod på dansk præstation i verdensklasse! 

Alle 4 danske skytter som skulle skyde individuelle finaler ved World Cup stævnet i Antalya, nåede desværre ikke igennem til medaljekampene. I Maja Jagers 1/16 dels finale mod Mexicanske Alejandra Valencia gik matchen ud i dobbelt shoot off, efter de to havde delt  sæt til 5-5. I første shoot off smed begge en 10´er, og i efterfølgende shoot off var Valencia skarp igen og satte en 10´er imod Majas 9´er. Dermed sendte Valencia Maja ud i World Cup mørket i en match hvor Maja rent faktisk lavede flest point. At begge skytter er super godt skydende, blev bevist ved at Alejandra Valencia nu er at finde i broncematchen på søndag.

Tanja Jensen skød sig hen over Li JU Chen fra Taiwan i sin 1/16 dels finale (144-142), men Danelle Wentzel blev stopklods for det danske compound es. Tanja løftede sin skydning til international topklasse, men Wentzel fulgte trop og vand matchen med 1 pind (146-147). Wentzel fortsatte iøvrigt hvor hun slap mod Tanja, og er at finde i guldfinalen på lørdag.

I Herre Compound klassen skulle både Martin Damsbo og Stephan Hansen forsøge at skyde sig igennem til medaljematcherne i den Tyrkiske formiddagshede. Damsbo ordnede Tyske Sebastian Hamdorf i sin første match, men måtte efterfølgende se sig slået af Indiske Abichek Verma med 1 enkelt point (148-149). Også Stephan Hansen vandt sig første match mod Tyske Marcus Laube, men måtte efterfølgende erkende sit nederlag mod brandvarme Sergio Pagni fra Italien (148-149). Dermed kunne fokus rettes imod holdkonkurrencen som skulle skydes efter middagspausen.

Guldfinale i vente
Da skytterne igen var samlet på buebanen i Antalya, var der trukket skyer ind over sportsanlægget, og temperaturen var faldet et par grader. Det var bare ikke helt gået op for det danske Herre Compoundhold (Stephan Hansen, Mads Knudsen og Martin Damsbo), for de var nærmest på kogepunktet fra første pil. De stakkels drenge fra Østrig nåede nærmest ikke ind i matchen, før det danske damplokomotiv var kørt fra paronen med sømmet i bund. Østrig blev besejret med 238-228, og næste stop var Mexico som havde præsteret stærkt i deres første match mod Sverige. Men heller ikke denne match blev spændende. Stephan, Mads og Martin var ganske enkelt for godt skydende og efterlod de Mexicanske hombres med en enkeltbillet tilbage til Guadalajara. I Semifinalen ventede den Russiske bjørn, som netop havde nedlagt favoritterne fra Holland, men den sublime danske indsats fortsatte bare, og igen var der klasseforskel. Danskerne vandt denne match 237-235, og er dermed klar til guldfinale på lørdag, hvor du kan følge drengene på live tv billeder.

Vil du grave lidt i dagens resultater fra World Cup 3 i Antalya, finder du det hele her: WC3 – Antalya

Erika Damsbo var idag coach for Tanja, da alle 4 danskere skød finaleskydning samtidig.

Martin Damsbo & Stephan Hansen i match ved World Cup 3, Antalya

Maja Jager var godt skydende ved dagens World Cup finalekampe, men måtte se sig slået i dobbelt shoot off

Det danske Herre Compoundhold var ganske enkelt i verdensklasse ved dagens finaleskydninger ved World Cup 3 i Antalya