Damsbo sigter efter World Cup-guld på hjemmebane

Damsbo sigter efter World Cup-guld på hjemmebaneKategori: Generelt

31-årige Martin Damsbo har forberedt sig minutiøst frem mod weekendens World Cup-finaler i Kongens Have i Odense. Compound-skytten sigter efter guld, selvom topseedede Mike Schloesser fra Holland venter i kvartfinalen.  

Marginaler eller få millimeter om man vil. Det bliver tæt, når verdens bedste bueskytter i weekenden afgør World Cup-finalerne i eventyrlige rammer i Kongens Have i Odense tæt på H.C. Andersens Hus.

World Cup-finalerne, 2016 Hyundai Archery World Cup Final, er som bekendt opdelt i to genre. Lørdag den 24. september gælder det compound, mens recurve er i fokus søndag den 25. september.

Martin Damsbo, der skød sine første pile i 1994 i Broby tæt på Odense, vandt World Cup-finalen (Herre Compound) i Paris i 2013.

”Det kan lade sig gøre igen. Det er det, jeg sigter efter. Forhåbningen er som minimum at komme på podiet,” siger Martin Damsbo, der skal være klar fra start. I 1. runde/kvartfinalen venter nemlig topseedede Mike Schloesser fra Holland.

”Jeg slog ham sidste gang – der var tale om en bronzekamp i årets anden World Cup-afdeling i Colombia. Jeg skal ramme dagen og have heldet, men det gælder for os alle sammen. Vi er otte, der stiller til start, og vi er otte, som samlet kan vinde. Glidende tacklinger på modstanderne virker ikke i bueskydning, det er fuldstændig op til en selv at levere varen. Der er 15 pile at gøre godt med,” siger Martin Damsbo, som i træningsoptakten har fået optimal sparring af ikke mindst vennen, den regerende verdensmester Stephan Hansen, der desværre ikke er kvalificeret til World Cup-finalen i individuelt regi.

”Jeg har udelukkende arbejdet, trænet og sovet i den seneste periode. Jeg føler mig fint forberedt, og jeg glæder mig naturligvis til at konkurrere på hjemmebane. Om netop hjemmebane er en fordel, det er et godt spørgsmål. Der kan opstå flere forstyrrende elementer. Fokus og koncentration er nøgleordene for det, der skal ske lørdag,” siger Martin Damsbo.

Mere information om World Cup-finalerne i Odense – tryk her: https://bueskydningdanmark.dk/verdens-bedste-bueskytter-duellerer-odense-weekenden/

Hør eller genhør: Martin Damsbo gæstede radioprogrammet LIGA på P3 tirsdag aften – tryk: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p3/liga-2016-09-20#!/09:30

Martin Damsbo - Foto: Lars Møller

Martin Damsbo – Foto: Lars Møller