Danmark jagter VM-succes og OL-kvalifikation

Danmark jagter VM-succes og OL-kvalifikationKategori: Elite

De danske bueskytter skyder VM på hjemmebane i København i gang mandag den 27. juli. Den danske VM-trup er godt forberedt, og derfor er forventningerne store og skytterne spændte forud for VM, der foregår i Sundby Idrætspark på Amager og på Christiansborg Slotsplads.

Danmark har flere skytter, der kan være med i den gode del af VM-feltet, når VM i bueskydning afvikles fra den 27. juli til den 2. august i København. Maja Jager, Martin Damsbo og Stephan Hansen er Danmarks mest vindende skytter de seneste sæsoner, og de er i god form forud for VM, siger landstræner for bueskytterne, Niels Dall.

”Overordnet udgør de 12 skytter i VM-truppen den stærkeste trup, vi nogensinde har haft. Bueskydning er i dag en sport, hvor små marginaler kan gøre en stor forskel, og vi håber, at vi har millimeterne på vores side. Går det rigtig godt, så har compound-herreholdet potentialet til at gøre det rigtig godt, ligesom dame compoundholdet kan blive en af turneringens positive oplevelser. Dame recurve-holdet har potentialet til at komme blandt de otte bedste hold, og netop top 8 udløser OL-kvalifikation for hold. Individuelt står vi med stærke kort hos flere skytter – anført af Stephan Hansen Martin Damsbo samt Maja Jagers gode resultater de seneste sæsoner.” siger Niels Dall.

Team Danmark og Bueskydning Danmark har i flere år arbejdet tæt sammen for at skabe muligheden for at lave gode resultater i bueskydning. Det er lykkes med især Maja Jagers verdensmesterskab i 2013, VM-bronze til dame recurve-holdet samme år og et verdensmesterskab og World Cup-sejre til herre compound-holdet som store højdepunkter.

Team Danmarks direktør Lone Hansen glæder sig til at følge bueskytterne på hjemmebane, fortæller hun.

”Jeg forventer, at vi kommer til at se en bred top i flere af kategorierne. Vi har gennem lang tid set, at de danske dame-recurve og compound-skytter leverer verdensklasseresultater på den internationale scene. Det har de også potentialet til at gøre til VM. Når det er sagt, så kan nogle få millimeter afgøre, om et hold eller en skytte kommer blandt de bedste 10 skytter, og det er derfor umuligt på forhånd at pege på de klareste favoritter. Et par medaljer på hjemmebane kunne være fantastisk, og det samme vil OL-kvalifikation være. Skytterne og deres erfarne team af trænere og ledere har lavet et rigtig godt forarbejde, så mulighederne for succes er til stede,” siger Lone Hansen.

Yderligere kommentarer:
Landstræner Niels Dall, tlf. nr. 30 42 70 60
Sportschef Allan B. Grønkjær, tlf. nr. 41 81 31 71
Team Danmark-direktør Lone Hansen, tlf. nr. 60 38 25 27

Ovenstående er den pressemeddelelse som er udsendt 23. juli

TV

TV2 var ude til den uofficielle træning for Compound-kvinderne fredag eftermiddag og snakke lidt med vores danske piger. Indslaget kørte på TV2 klokken 18!