Danmark slutter World Cup 4 af med sølv!

Danmark slutter World Cup 4 af med sølv!Kategori: Generelt

Hyundai Archery World Cup 4 i Paris er slut for Danmarks vedkommende, og det blev til Dansk succes på sidste-dagen for skivelandsholdet 

World Cup 4, Paris 2023: Tanja Gellenthien i semifinalen mod Sara Lopez (COL). Foto: World Archery

Lørdag skulle compound-finalerne afvikles på finalebanen i centrum af Paris, på selv samme bane som danner rammen for det kommende OL2024. Danmark havde både Compound Mix-hold, samt Tanja Gellenthien i individuel med helt fremme til de afgørende kampe, og det blev ikke uden drama!

World Cup 4, Paris 2023: Tanja Gellenthien & Mathias Fullertin i bronze-finalen mod Holland. Foto: World Archery

Det danske Compound Mix-hold havde skudt sig i bronze-finalen, via sejer over Brasilien i 1/8 finalen, hvor Danmark også skød en ny verdensrekord hjem med 160 point (9 x X), og sejer i 1/4 finalen over Great Britain. Semifinalen blev desværre tabt i shoot off til Puerto Rico.

I dagens Bronze-finale stod Mix-holder (Gellenthien/Fullerton) overfor Holland, og i silende regn endte den kamp helt lige imellem de 2 hold. Dermed skulle Danskerne endnu engang afgørende en vigtig match i shoot off, og endnu engang blev det til Dansk nederlag med de mindste marginer.

Dermed afslutter Danmarks Mix-hold en flot sæson med en 4. plads ved World Cup 4 i Paris.

Efter frokostpausen skulle Tanja Gellenthien skyde individuel semifinale imod Colombianske Sara Lopez. Den match vandt Tanja med rigtig flot skydning, og skød ser dermed ikke bare i guld finalen i Paris, men bookede også en billet til World Cup Finalen den 9-10. september i Mexico.

I Guld-finalen stod Tanja overfor verdens nr. 1, Britiske Ella Gibson. Igen leverede Tanja flot skydning, og havde britten på vej ned i sækken, men guld-kampen sluttede alligevel helt lige (145-145) og skulle dermed afgøres i Shoot off. Begge skytter skød 10´er på den ene afgørende pil, men desværre var den britiske pil bedre end den Danske, og dermed sluttede World Cup 4, Paris 2023 med en flot sølvmedalje til Tanja Gellenthien.

Tidligere på dagen var det Danske Herre Compound hold også på medaljeskamlen for at modtage deres Bronzemedalje som de skød sig til tidligere på dagen.

Både Mathias Fullerton, og Tanja Gellenthien har dermed kvalificeret sig til World Cup Finalen, hvor kun sæsonens 8 bedste skytter deltager i hver kategori. En fantastisk flot præstation af de 2 danske compound-esser!

Fik du ikke set Compound Finalerne fra World Cup 4, Paris 2023, kan de ses her: Olympic TV – WFC4, Paris 2023