Danmark triumferer til Ungdoms-VM

Danmark triumferer til Ungdoms-VMKategori: Elite, Info omkring landsholdet

Danmark vinder to guld og to sølv ved Ungdoms-VM i Yankton, USA, i junior compound. Tanja Jensen vinder sit første verdensmesterskab, og Stephan Hansen bliver verdensmester for 3. gang i træk. En unik præstation!

Stephan Hansen kan tage hjem fra ungdoms verdensmesterskaberne med en guld og en sølv medalje. Finaledagen startede for Stephan med guldfinale i mixhold, hvor han skød sammen med Tanja Jensen. De to unge skytter var oppe imod de forsvarende verdensmestre fra Colombia. Det blev en meget tæt match som Danmark desværre tabte med 154-153.
Individuelt skulle Stephan prøve at leve drømmen ud, ved at vinde sin 3. guldmedalje i streg. Lige fra start så det ud til dansk succes imod den amerikanske skytte David Houser. Stephan udbyggede stille og roligt hans føring, så slutresultatet blev 147-143 point.
Sportschef Allan Grønkjær udtaler:

“Med dette resultat har Stephan vist hvem, der er verdens bedste junior skytte. Han har vundet 5 mesterskaber i træk og er blandt verdens bedste seniorskytter.”

Stephan Hansen udtaler:

“Jeg har i meget lang tid målrettet trænet imod dette mesterskab og når tingene lykkes er det bare rigtigt fedt. Rart at vise bueverden at det ikke er tilfældigt, jeg har vunder VM to gange tidligere, men at jeg også kan gøre det en 3. gang”
Tanja Jensen var oppe mod Sarah Sönnichsen i guldfinalen. De to klubkammerater fra Taastrup IK leverede rigtig flot bueskydning. Tanja lagde sig i spidsen fra start, og hendes nerver holdt hele vejen hjem. Til World Archery udtaler hun:

“Sarah og jeg gar skudt mod hinanden så mange gange tidligere. Måske var det derfor, at jeg ikke var så nervøs, som jeg normalt er.”

Sportschef Allan B. Grønkjær konkluderer ovenpå et fantastisk U-VM:

“Det danske hold leverer historisk godt i USA. Stephan Hansen er formentlig vor tids bedste bedste mandlige ungdomsskytte, og de unge danske damer stempler med guld og sølv ind på verdensscenen. Præstationerne sætter en streg under det gode arbejde, der laves i skytternes klubber og blandt forbundets talenttrænere.”

Stephan Hansen, Sarah Sönnichsen og Tanja Jensen er alle tre udtaget til VM i København i juli.
Se foto fra finalerne her: http://worldarchery.smugmug.com/TARGET-OUTDOOR/YANKTON-2015-YOUTH/DAY-7/

Se finalerne her:
https://www.youtube.com/watch?v=0X-UXsSy96A&index=2&list=PLnGbQXzYstgFdSCqU8SnMp12vU9Gzg9d3
Mixfinalen starter ved 47:00

Dame compoundfinalen med Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen starter ved 1:18:40
Stephans individuelle finale starter ved 1:46:15

Skærmbillede 2015-06-14 kl. 11.21.05