Danmark vinder guld og sølv ved World Cup i Antalya i Tyrkiet

Danmark vinder guld og sølv ved World Cup i Antalya i TyrkietKategori: Elite, Info omkring landsholdet
Den unge danske duo bestående af Stephan Hansen og Tanja Jensen, begge 19 år, vandt guld for mixhold ved årets 2. afdeling af World Cuppen. I finalen mødte de et erfarent hold fra Sydafrika. Danmark tog teten fra start, og de holdt til presset. De vandt med 152-151.
For Tanja Jensen var World Cuppen hende debut på denne scene, og udover guldmedaljen kan hun tage en fornem 3. plads fra den individuelle kvalifikation. Her skød hun 697, som både er ny dansk rekord og europæisk juniorrekord.
Stephan Hansen har været med på øverste internationale niveau i nogle år, og han er regerende verdensmester for herre compound hold. I dag vandt han sølv med herreholdet, som udover Stephan Hansen bestod af Martin Damsbo og Patrick Laursen. De var i finalen oppe mod ærkerivalerne fra USA. Danmark, der vandt årets første World Cup for nogle få uger siden i Shanghai, kom flyvende fra start og tog føringen. USA kæmpede sig dog tilbage, og på matchens sidste tre pile var amerikanerne stærkest. USA vandt 232-231.
Dame compoundholdet, Sarah Sönnichsen, Tanja Jensen og Erika Anear, skød om bronze i dag, men det blev til nederlag mod Rusland med 226-225. Det er første gang i mange år, at Danmark har et compound damehold til World Cup. En 4. plads er derfor en utrolig flot præstation.
Landstræner Niels Dall udtaler:
“Det er fantastisk at blive bekræftet i, at Danmark er blandt verdens absolut bedste compound-nationer. VM i København nærmer sig, og vi kommer til at være i topform.”
Foto: World Archery/Dean Alberga
Mix2 WC2 Mix3 WC2