Dansk mixhold taber VM-kvartfinale i pointopvisning

Dansk mixhold taber VM-kvartfinale i pointopvisningKategori: Elite

Det danske mixhold i compound med Tanja Jensen og Martin Damsbo er ude af VM i bueskydning efter at have tabt en uhyre spændende og velskudt kvartfinale til Rusland.

Mens skyerne blev mørkere og mørkere over banen på Sundby Idrætspark, begyndte det danske mixhold i compound Tanja Jensen og Martin Damsbo som lyn og torden i dagens 1/8-finale ved VM i bueskydning.

Danskerne havde brandvarme hænder og skød de to næsthøjeste scorer i samtlige 1/8-, 1/4- og 1/2-finaler med 154 og 152 point. Desværre var Danmarks kvartfinalemodstander Rusland lige et hak bedre i den ene match mod danskerne, som dermed blev endestationen for det danske mix-eventyr.

Danmark tabte med 152 point mod Ruslands 155 point. Til sammenligning var den højeste score i de tre andre kvartfinaler og semifinalerne Frankrigs 151 point.

”Det var en helt fantastisk match. Kigger man på de andre matcher, er det tydeligt, at Tanja og Martin skyder rigtig godt. De ville have vundet samtlige af de andre kvartfinaler med den score, men desværre skød russerne bare helt suverænt,” siger sportschef Allan B. Grønkjær.

Tanja Jensen og Martin Damsbo var da også tilfredse med deres egen indsats, men selvfølgelig skuffede over at være ude af VM på hjemmebane:

”Vi er ret godt kørende derude. Vi ved godt, at Rusland også skyder godt, men vi lader os ikke påvirke og koncentrerer os om at skyde, som vi plejer. Vi kan kun skyde vores egne pile. Vi kan ikke påvirke modstandernes,” siger Tanja Jensen.

”For mig handlede det mest om at følge med Tanja, som skød helt fantastisk. Det er altid skuffende at være ude af en turnering, men vi leverede en god præstation. Det er altid dejlig at skyde og især her, som er den bedste VM-bane, jeg nogensinde har skudt på,” siger Martin Damsbo.

I 1/8-finalen mødte den danske duo Norge. Efter at være helt lige efter de første fire pile trak danskerne stille og roligt fra, godt hjulpet på vej af fire danske pile i 10’eren i tredje serie, til dansk sejr med samlet 154 point mod Norges 147 point.

I kvartfinalen ventede Rusland. Efter en god dansk start var kampen helt lige inden de fire sidste pile, hvor Rusland ramte fire i 10’eren mod Danmarks ene, og dermed blev den samlede score 155 point mod 152 point i Ruslands favør.

DANSKERE I AKTION VED VM ONSDAG
Recurve

09:30: Carina Rosenvinge vs Virginie Chenier (CAN)
09:30: Maja Jager vs Zuzana Lucanicova (SVK) vises på TV 2 SPORT
11:45: Casper Lauridsen vs Alexander Bertschler (AUT) vises på TV 2 SPORT

Compound
14:30: Sara Sönnichsen vs Maja Marcen (COL) vises på TV 2 SPORT
14:30: Erika Anear vs Silvia Barckholt (AUT)
16:45: Patrick Laursen vs Luigi Dragoni (ITA)
16:45: Stephan Hansen vs Khaled Elsaid (EGY) vises på TV 2 SPORT

Martin Damsbo og Tanja Jensen er direkte kvalificeret til 1/16-finalerne, som skydes torsdag den 30. juli.