Dansk recurve sensation: Klar til OL-kamp

Dansk recurve sensation: Klar til OL-kampKategori: Elite

Den danske recurve-skytte Casper Lauridsen besejrede to højere rangerede skytter i dagens eliminations-kampe ved VM i bueskydning i København og er dermed klar til 1/16-finalen og kamp om OL-billetter.

Efter en skuffende dansk formiddag ved VM i bueskydning, hvor både Maja Jager og Carina Rosenvinge måtte forlade VM i 1/24-finalen, var der anderledes opmuntring, da eneste danske herre recurve skytte, Casper Lauridsen, skulle i aktion.

Danskeren vandt begge sine kampe og er klar til VM 1/16-finalen og kamp om OL-billetter.

”Det er rigtig fedt. Jeg gik ud for at nyde det, så det gik langt over forventning. Det er første gang, at jeg vinder to matcher i træk til en international turnering, så sejren kommer lidt bag på mig selv,” siger en glad og stolt Casper Lauridsen.

”Jeg var meget nervøs inden den sidste pil, og jeg bliver normalt meget påvirket af min modstanders skydning. Men i dag lykkes jeg rigtig godt med hurtigt at få styr på nerverne,” siger han.

Casper Lauridsen var oppe imod østrigeren Alexander Bertschler i 1/48-finalen. Her tog danskeren 1. sæt, inden Bertschler udlignede til 2-2 efter 2. sæt, hvor Lauridsen havde skudt en 1’er. Den pil skulle danskeren lige ryste af sig og havde ryggen mod muren, nede med 2-4. Casper Lauridsen formåede dog at skyde sig ind i kampen igen og med et stærkt comeback udlignede han først til 4-4 og skød 10, 9 og 10 point i det sidste sæt til en samlet sejr på 6-4.

I 1/24-finalen ventede franske Lucas Daniel. Franskmanden tog 1. sæt, men herefter fandt Casper Lauridsen de sikre hænder frem og bragte sig foran med 4-2 ved udelukkende at skyde 10’ere og 9’ere. I 4. sæt lagde både danskeren og franskmanden ud med en 10’er og en 9’er, og sidste pil var derfor afgørende for, om Casper Lauridsen kunne lukke kampen. Et sus gik gennem publikum, da danskeren skød en 8’er, men heldigvis var franskmanden også påvirket af presset og satte en 6’er i skiven til samlet dansk sejr 6-2.

Med dagens sejre er Casper Lauridsen klar til 1/16-finalen ved VM, som skydes i morgen. Uanset hvordan det går den danske recurve-skytte dér, skal han i aktion igen fredag, hvor 22 skytter skyder om otte OL-billetter.

Foto: Kaj Frandsen

Foto: Kaj Frandsen

 

Foto: Kaj Frandsen

Foto: Kaj Frandsen