Danske bueskytter vinder guld og sølv ved VM

Danske bueskytter vinder guld og sølv ved VMKategori: Elite, Info omkring landsholdet
Tags:

Danmarks compound-kvinder vandt VM-guld efter dramatisk shootoff, mens mændene tabte med et enkelt point og måtte nøjes med sølv ved indendørs-VM i bueskydning i Tyrkiet.

Danmark havde dobbelt guldchance forud for søndagens finaler ved VM. De første danske skytter i ilden i Ankara var det kvindelige compound-hold, som stod i deres første store internationale finale.

Erika Anear, Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen stod over for Rusland i VM-finalen. Danskerne haltede efter de russiske forhåndsfavoritter efter de første runder, men formåede at holde hovederne kolde og tvang guldfinalen ud i shootoff, da de udlignede i sidste runde.

Her var danskernes nerver klart bedst, og efter 228-228 i den ordinære skydning, vandt Danmark VM-guld med 30-28 i shootoff.

”Vi er meget glade. Det var rigtig fedt at stå i en VM-finale med mange tilskuere. Det er ikke helt gået op for mig endnu, at vi har vundet VM-guld. Det kommer nok først i aften, når vi sidder med medaljen om halsen,” siger Sarah Sönnichsen. “Inden vi gik ind til shootoff, sagde vi til hinanden, at vi kun kunne gøre vores bedste. Vi vinder som et hold, og vi taber som et hold. Heldigvis vandt vi denne gang,” siger hun.

Hos mændene tabte Danmark med Stephan Hansen, Patrick Laursen og Martin Damsbo VM-finalen med 230-231 til Italien.

“Vi har skudt godt indtil finalen, men der koksede det lidt over. Måske blev det lidt for spændende. Vi følte, at vi sendte nogle gode skud af sted, men de ramte bare ikke midten,” siger Stephan Hansen.

“Vi stod og varmede op, mens pigerne skød. Vi kunne høre på publikum, hvad de ramte. Vi gik lidt i stå nogle gange, når vi kunne høre, at de først skulle i shootoff og så vandt guld. Det er stort,” siger han.

Det var syvende gang i streg, at de danske compound-mænd stod i en medalje-match. Ved det seneste indendørs VM blev det til sølv for holdet. Og ved udendørs VM på Christiansborg Slotsplads i sommer vandt holdet bronze foran udsolgte tribuner.

Det danske VM compound hold. Fra venstre - Sarah Sönnichsen Stephan Hansen Erika Anear Martin Damsbo Tanja Jensen og Patrick Laursen - foto Worl

Danmarks hold til indendørs VM i Ankara
Herre recurve
Dennis Bager, Arcus

Herre compound
Martin Damsbo, TIK
Stephan Hansen, Nykøbing
Patrick Laursen, Midtfyns
Sune Rasmussen, TIK (Junior)

Dame compound
Erika Anear,TIK
Tanja Jensen, TIK
Sarah Holst Sönnichsen, TIK
Sasha Rasmussen, TIK (Junior)

Læs holdleder Dan Hansens rejsebreve her – og se resultaterne her.