Danske compound herrer finaleklar på Christiansborg Slotsplads

Danske compound herrer finaleklar på Christiansborg SlotspladsKategori: Elite

Det danske herrehold i compound med Stephan Hansen, Patrick Laursen og Martin Damsbo på holdet skød sig tirsdag videre til bronzefinalen ved VM i København på Christiansborg Slotsplads.

Der er garanti for dansk deltagelse, når finalerne ved VM i bueskydning indledes på lørdag på Christiansborg Slotsplads i hjertet af København. Her er Danmarks compound herrer klar til bronzefinalen, hvor Italien venter.

I den danske lejr havde man håbet på at skulle skyde med om guldet. Men Canada viste sig for stærke i semifinalen.

”Jeg er bestemt skuffet over, at vi taber semifinalen. Men samtidig er jeg glad for, at vi skal skyde bronzefinale på Christiansborg Slotsplads i weekenden. Vi gik klart efter en plads i finalen. Men det er en ny kamp hver gang, og denne gang vandt vi desværre ikke,” siger Stephan Hansen.

Det var anden runde efter 12 pile, der blev afgørende i semifinalen. Her kom danskerne bagud med 112 mod 117 point. Efter 18 pile sneg der sig dog lidt spænding ind i matchen, og de danske drenge var kun bagud med 2 point inden sidste runde. Det endte dog ikke i dansk triumf, og Canada tog sejren med 231 mod 227 point.

”Vi fik en skidt start, og Canada åbner bare ikke op på noget tidspunkt. Vi står i en VM-semifinale, hvor alle hold er virkelig gode. I dag tipper matchen desværre til Canadas fordel, som bare skyder rigtig godt. Vores mål var en Top 4 placering, hvilket drengene har indfriet, så stor cadeau til dem,” siger landstræner Niels Dall.

De danske drenge skød både 1/8-finale, kvartfinale og semifinale tirsdag indenfor halvanden time. I 1/8-finalen ekspederede de danske drenge El Salvador ud med 227 point mod 222 point. I kvartfinalen ventede Indien, og her havde danskerne for alvor skudt sig varme. Danskerne vandt stensikkert med 232-223.

For de danske compound piger Erika Anear, Sarah Sönnichsen og Tanja Jensen blev kvartfinalen endestationen, hvor Ukraine vandt med den mindst mulige margin 220-219. Inden da havde danskerne besejret Frankrig i 1/8-finalen med samlet 222 mod 210 point.

”Pigerne skyder rigtig godt og taber med et enkelt point, som Ukraine får tildelt ved en dommerkendelse, hvor en 8’er bliver lavet om til en 7’er. Det er virkelig marginalerne, som desværre ikke faldt ud til vores fordel denne gang. Men en super flot indsats at dette meget unge hold, som kan være meget stolte af deres præstation,” siger sportschef Allan B. Grønkjær.

Der er totalt udsolgt til finalerne på Christiansborg Slotsplads.

Foto af er til fri afbenyttelse med kredit til: Lars Møller

Foto af er til fri afbenyttelse med kredit til: Lars Møller