Danske compound-herrer sprudler ved VM

Danske compound-herrer sprudler ved VMKategori: Elite

Alt gik op i en højere enhed onsdag eftermiddag for de danske compound-herrer Stephan Hansen og Patrick Laursen, da de begge to skød sig videre til 1/16-finalen ved VM i bueskydning i København.

Dermed har Danmark tre herre-skytter klar til 1/16-finalen i compound torsdag, da Martin Damsbo allerede var kvalificeret fra den indledende kvalifikation.

Stephan Hansen og Patrick Laursen var overlegne i hver deres 1/48-finale, som de vandt med henholdsvis 147-137 og 145-137 over egypteren Khaled Elsaid og italieneren Luigi Dragoni. De to danskere satte den ene 10’er efter den anden i de respektive runder og fik hver deres match til at ligne en let omgang træning.

I 1/24- finalen skulle Stephan Hansen op imod østrigeren Wolfgang Wiener, og endnu engang skød han suverænt. Stephan Hansen bragte sig foran med tre point efter første runde og så sig ikke tilbage derefter. Da de 15 pile var sendt af sted, var den endelige score således 146-142 i danskerens favør.

”Det kørte bare i dag. Jeg havde en god følelse med det hele og kunne lægge tryk på. Det var helt perfekt og kørte bare som det skulle. I morgen er en ny dag, og der er kun rigtig gode skytter tilbage. Men hvis jeg skyder som i dag, så er alt muligt,” siger en storsmilende Stephan Hansen.

Lidt svære var det for Patrick Laursen, der mødte Julio Fierro fra Mexico. De to skytter skød helt lige efter de to første runder, hvor scoren lød 57-57. De to næste runder vandt danskeren med et enkelt point og i sidste ende tog han sejren med 141-139.

”Jeg havde rigtig fine nerver og rammer mit niveau i dag. Når det er så tæt, som det var, så ælder det bare om at holde dampen oppe og holde fokus – også selvom det hagler. Det er bare en del af bueskydning- det handler om at få det bedste ud af det, og det gjorde jeg,” siger Patrick Laursen.

1/16-finalerne i både damerne og herrernes compound skydes i gang torsdag eftermiddag, hvor der er hele fem danskere repræsenteret og dermed gode muligheder for videre avancement samt et håb om deltagelse ved medaljekampene på Christiansborg Slotsplads i weekenden.

DANSKERE I AKTION VED VM TORSDAG

Recurve 1/16-finaler
16:00: Casper Lauridsen vs Bonchan Ku (KOR) vises på TV 2 SPORT

Compound – 1/16-finaler
12:30: Stephan Hansen vs Roman Haefelfinger (SUI) vises på TV 2 SPORT
12:30: Martin Damsbo vs Amir Kazempour (IRI)
12:30: Sarah Sönnichsen vs Helen Forsbergh (SWE)
12:30: Tanja Jensen vs Isabell Danielsson (SWE)
12:30: Patrick Laursen vs Alberto Cornelius (RSA)