Disse danske bueskytter skyder World Cup-finaler i Odense

Disse danske bueskytter skyder World Cup-finaler i OdenseKategori: Elite, Presse

Landstræner Niels Dall har sat navne på de bueskytter, som skal forsvare de danske farver i World Cup-finalen på hjemmebane i Odense den 23.-25. september.

Cremen af verdens bedste bueskytter samles i september i Kongens Have i H.C. Andersens hjemby og skyder World Cup-finaler med Odense Slot i baggrunden.

Det er de syv bedste skytter i hver kategori, recurve og compound, fra årets World Cup-afdelinger, der spænder buen i Odense, mens den 8. skytte er fra værtsnationen Danmark.

Landstræner Niels Dall ser frem til World Cup-finalerne på hjemmebane, hvor han ser gode muligheder for en dansk medalje eller to:

”Det er stærke navne hele vejen rundt,” siger han om den danske trup, som netop er udtaget.

I dame compound har Danmark to skytter med, da Sarah Sönnichsen sluttede på en 2. plads på World Cup-ranglisten og dermed ikke optager værtsnationspladsen.

”Sarah har været helt forrygende i den her sæson. Hun er klart blandt favoritterne i Odense og har været en af de to suverænt bedste skytter i år. Det ligner meget en finale mod Sara Lopez fra Columbia, som har vundet samtlige World Cups og er 1. seedet. Det bliver spændende at se, om vores Sarah kan leve op til seedningen. I en finale kan alt ske,” siger Niels Dall.

”Det er værd at bemærke Martin Damsbo er med igen. Han har tidligere vundet World Cup-finalen og er vores erfarne skytte i det her game,” siger han.

Det er den absolutte verdenselite, der samles i Kongens Have i Odense til september. Det får de danske recurve-skytter i den grad at mærke, fortæller landstræneren, som forventer en sejrssulten Maja Jager:

”Maja skal ud og revanchere, at OL-billetten glippede. Jeg forventer at se en sulten Maja i World Cup-finalen. Hun skal ud og vise, at hun hører til i verdenstoppen. I sin første match møder hun Tan Ya-Ting fra Taiwan, som er uhyggeligt godt kørende og ligger nummer 1 på World Cup-ranglisten,” siger Niels Dall.

Hos herrerne møder Johan Weiss koreanske Ku Bonchan, som er favorit til at vinde OL-titlen.

Danmark med verdens bedste mix-hold Udover de individuelle skytter har Danmark som vært også et mix-hold med både i compound og recurve. De skyder mod årets bedste mix-hold.

”Vi har et meget slagkraftigt mix-hold i compound. I mine øjne er det verdens bedste mix-hold i konstellationen med Stephan og Tanja. Vi møder Columbia, og de skal aldrig undervurderes. Jeg forventer en tæt match, men tror der er gode chancer for, at vi hiver sejren hjem,” siger Niels Dall.

”I recurve er modstanderen Korea, og man må bare indrømme, at de er et skridt foran alle andre nationer i mix-recurve. De er klare favoritter,” siger han.

World Cup-finalerne skydes på hjemmebane i Odense den 23.-25. september og bliver dermed den næste store, internationale bueskydning-event i Danmark efter VM på Christiansborg Slotsplads sidste sommer:

”Det gjorde en stor forskel, da de danske skytter kom ind på finalebanen i København. Vi oplevede en stor, positiv effekt med den store opbakning fra de mange danske tilskuere. World Cup-finalerne i Odense er ren finale-skydning, så jeg håber, der kommer mange danske tilskuere og giver vores skytter en super opbakning,” siger Niels Dall.

I Odense glæder man sig til at samle verdenseliten i bueskydning den 23.-25. september:

”Vi ser frem til at byde de danske bueskytter velkommen på hjemmebanen i Odense. Vi har en stolt tradition for bueskydning her på Fyn, og det er fantastisk, at der både på herre- og damesiden er udtaget skytter fostret i det fynske. Det vil uden tvivl øge den lokale interesse for World Cup-finalen, når Maja Jager og Martin Damsbo træder frem på plænen i den smukke kulisse foran Odense Slot,” siger Rasmus Hessum Hansen, Chef for Sport Event Fyn.

World Cup-finalisterne skyder om guld med Odense Slot i baggrunden blot få hundrede meter fra H.C. Andersens hus.

Sidste år vandt Erika Anear og Stephan Hansen guld for mixhold i compound.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål kan der rettes henvendelse til:

Sportschef Allan B. Grønkjær: sportschef@bueskydningdanmark.dk og tlf. 4181 3171.

Landstræner Niels Dall: nd@bueskydningdanmark.dk og tlf. 3042 7060.

Danmarks hold til World Cup-finalen i Odense

Dame compound
Sarah Sönnichsen, TIK
Erika Anear, TIK

Herre compound
Martin Damsbo, TIK

Dame recurve
Maja Jager, Broby

Herre recurve
Johan Weiss

Mix compound
Stephan Hansen, Nykøbing
Tanja Jensen, TIK

Mix recurve
Johan Weiss, Randers
Maja Jager, Broby
FAKTA OM WORLD CUP & WORLD CUP-FINALEN I BUESKYDNING I ODENSE – World Cup afvikles hvert år.

– World Cup afvikles normalt over fire runder i fire forskellige lande, men fordi der er OL i år, afvikles World Cup over tre runder i tre forskellige lande; Shanghai i Kina, Medellin i Columbia og Antalya i Tyrkiet.

– De syv bedste skytter fra årets World Cup-afdelinger kvalificerer sig til World Cup-finalen i hver række, recurve og compound. Den 8. skytte i hver række er fra hjemlandet (uanset landets/skyttens placering på World Cup-ranglisten).

– Derudover deltager årets bedste mixhold fra hhv. recurve og compound. De skyder mod et mixhold i hhv. recurve og compound fra værtslandet.
– World Cup-finalerne afvikles i Odense den 23.-25. september.
– Der skydes i Kongens Have med Odense Slot i baggrunden.
– Billetter kan købes her: http://www.ticketmaster.dk/artist/hyundai-world-cup-finale-i-odense-billetter/972644
– Officielt navn: 2016 Hyundai Archery World Cup Final
– World Cup-finalen i bueskydning 2016 arrangeres af Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark.
– World Cup ranglisten: https://worldarchery.org/world-cup-ranking
– Presse skal akkrediteres via dette link: https://www.surveymonkey.com/r/BP3LVK2