Dobbelt dansk guldtriumf ved EM i bueskydning 

Dobbelt dansk guldtriumf ved EM i bueskydning Kategori: Generelt

Pressemeddelelse 28. maj 2016

De danske compound-herrer gjorde rent bord ved EM i Nottingham. I holdfinalen vandt Danmark over Rusland, mens Stephan Hansen fordoblede den gyldne danske medaljehøst ved også at vinde EM-guld i den individuelle skydning. 

Der var ingen andre europæiske bueskytter, der kunne hamle op med de danske, da compound-finalerne ved EM i Nottingham blev afviklet lørdag eftermiddag.

I holdfinalen var Martin Damsbo, Stephan Hansen og Andreas Darum ude i et sandt drama mod Rusland.

Efter de fire ordinære runder var de to nationer helt lige 231-231. Dermed måtte Danmark og Rusland ud i shootoff, hvor hver skytte skyder én pil. Her var danskerne mest træfsikre og scorede 29 point på deres tre pile, mens russerne kun lavede 26 point.

”Vi vandt endelig en EM-guldmedalje. Det er en stor sejr. Vi havde lidt nerver på i starten, men så kom vi i gang, og det er fantastisk ” siger Stephan Hansen.

Inden finalen havde Danmark vundet over Polen i 1/8-finalen, Tyrkiet i kvartfinalen og Spanien i semifinalen.

Stephan Hansen dobbelt guldvinder
Det var ikke lang tid Stephan Hansen havde til at fejre hold-triumfen. Ligesom da han sidste sommer vandt VM-bronze med holdet og senere individuelt VM-guld på Christiansborg Slotsplads, skulle den blot 20-årige dansker i aktion igen i den individuelle EM-finale.

Her stod Stephan Hansen over for Peter Elzinga fra Holland. Danskeren fortsatte sin stensikre slutrundeskydning og vandt EM-guldet med 147 point mod hollænderens 145.

”Dobbelt EM-guld. Det havde jeg ikke regnet med, da jeg kom herover. God forberedelse betaler sig,” siger Stephan Hansen.

Dermed kan den regerende verdensmester Stephan Hansen kan nu også kalde europamester.

På vejen til guldmedaljen havde Stephan Hansen besejret græske Christos Aerikos i 1/8-finalen, Alberto Blazquez fra Spanien i kvartfinalen og franske Dominique Genet i semifinalen.

4. plads i mixhold

Stephan Hansen var også i ilden i mixhold, hvor han sammen med Sarah Sönnichsen skød om bronze. Modstanderen var Spanien. Det var også en meget lige match, som desværre tippede til spaniernes fordel. Danmark kan dog være stolte af en flot 4. plads til dette EM.