Dommerkursus 2021

Dommerkursus 2021Kategori: Generelt

Skal du være en af Bueskydning Danmarks nye dommere? Eller kender du en der ville være perfekt til opgaven? Så har du nu muligheden! Vi afvikler dommerkursus – d. 15.- 17. januar 2021!!

Vi håber, at mange af jer vil ønske at opleve denne anderledes vinkel på bueskydning, som også kan byde på store oplevelser med vores sport.

Udtagelse fra en af de kommende dommeraspirant om hvorfor hun ønsker at blive dommer:
“Da mine døtre begyndte at skyde for ca. 5 år siden var de mest til 3D. De første mange stævner gik jeg med dem rundt og holdt mig lidt bag deres patrulje. Vi brugte tiden mellem målene til at gå og snakke bl.a. regler og teknik. Ofte havde de set noget ved en anden skytte som gjorde de havde spørgsmål. En dommer bemærkede vores snakke og henvendte sig med en kommentar omkring hvor dejligt det var at se en forældre der på en god måde havde sat sig ind i regler og paragraffer og som gerne formidlede det videre til skytter på en god måde og i et sprog de kunne forstå. Denne dommer opfordrede til at jeg søgte ind som dommer. På daværende tidspunkt havde jeg dog rigeligt i at være bue mor. De følgende år var der flere dommere der spurgte om det ikke var noget for mig. Nu er det ikke længere 3D men skiveskydning der fylder hos min mand og mine døtre og dermed andre og flere regler at sætte sig ind i. At jeg valgte at henvende mig som mulig dommer var en kombination af at jeg nu har været en del af DK’s dejlige givende store buefamilie i et stykke tid og føler at jeg gerne vil bidrage med noget den anden vej. En dommer møder skytterne fra tidligt i deres “ buekarriere” og lige som deres trænere har mødet med en dommer også betydning for deres fortsættelse i sporten.”
Rikke Eder – Haderslev Bueskyttelaug.

Indhold på dommerkurset
Kurset er et 3-dages kursus, bestående af teoretiske oplæg, praktiske øvelser, gruppearbejde og afsluttende prøve. På kurset vil der blandt andet blive undervist i:

  • Generel opbygning af lovene
  • Regler og deres brugsområde, fremgangsmåde for ændringer
  • Dommeretik, hold og adfærd
  • Dommerens opgaver: Før, under og efter konkurrence
  • Kontrol af skiveskydningsbaner, feltbaner og udstyr
  • Kontrol af skytteudstyr
  • Bedømmelse af pileværdier
  • Indendørs regler og holdskydning
  • Sikkerhed
  • Protester, reklameregler og doping

Udbytte
Kurset uddanner dommere til at være både national Skive og Feltdommer. Deltagerne får inden kurset en forberedende opgave, der skal løses. Er kurset overtegnet, så bruges den forberedende opgave til at finde deltagerne. Kurset afsluttes med en skriftlig prøve (kan afleveres elektronisk) og den endelige godkendelse som dommer baseres både på denne prøve og på kursistens praktiske ageren under kurset.

Optagelsesprøve
Inden din deltagelse på kurset kan godkendes, skal du bestå en optagelsesprøve, som skal laves selvstædigt i eget hjem. Prøven danner grundlag for optagelsen på kurset og bliver tilsendt til dig efter din tilmelding. Du få info om, hvornår prøven skal være afsluttet og indsendt til dommerudvalget i forbindelse med udsendelsen af prøven. Prøven tager 4 timer at gennemføre.

Kontakt dommerformand Lis Lassen på mail – såfremt du er interesseret i at deltage i kurset.