Århus Talentcenter

Århus Talentcenter

Holstebro Talentcenter

Århus Talentcenter

Århus talentcenter ligger i forbindelse med Århus bueskytteklub og har eksisteret siden 2013.

Hvad kan Århus Talentcenter tilbyde?

Vi ligger stor vægt på at inddrage skytterne i deres egen træning, da vi mener, at dette er med til at skabe selvstændige skytter, der med tiden bliver uafhængige af os. Vi giver dem redskaber, så de kan gebærde sig i både succes og modgang, og udfordrer dem på nogle af de parametre, som de kan finde svære i skydningen. Vi har et stort fokus på at give skytterne et godt sammenhold og har udtalte forventninger til både skytter og forældre.

Træningen på Århus Talentcenter

Træningen er om lørdag 9-13 og programmet er følgende:

Teknisk træning: Vi følger ATK og er altid i tæt dialog med talentcenterteamet. Vi tilpasser det tekniske formkurve efter enkelte udvalgte stævner, men vi arbejder langsigtet, med fokus på ejerskab og refleksion over egen udvikling.

Frokost

Konkurrencetræning: Vi er et talentcenter der sigter imod at skabe skytter på internationalt konkurrenceniveau. På Aarhus talentcenter træner vi konkurrenceskydning til hver eneste træning. Skal man være god til at konkurrere, må man træne det.

Styrketræning/løb: Vi styrketræner hele året, men nedprioriterer det en smule i sommerperioden, hvor tiden deles med konditionstræning. Her kan alle være med og programmet tilpasses den enkeltes niveau, samtidig med at de er en del af fællesskabet.

Mentaltræning: Hver træning afsluttes med mentaltræning, som tager afsæt i førende forskning omkring hjernen og mental træning tilpasset bueskydning.

Træner


...
Eli Baek
Recurve træner

Jeg startede i 2015 i Aarhus Bueskyttelaug på et voksen begynder hold fordi jeg ville prøve en anderledes sport. Det blev hurtigt hverdag at tage ned og træne, for sporten fangede noget mere end jeg havde turde håbe på. Omkring et år efter jeg var startet blev jeg spurgt efter om jeg ikke vil være træner i klubben da de mente jeg havde flair for det og har siden været træner med fokus på recurve skytter. Jeg kom på senior landsholdet i 2019 hvor jeg også havde min første tur med landsholdet til Tyrkiet. Jeg er en del af herre bruttolandsholdet og træner selv til daglig i klubben.

...
Patricia K. Andersen
Compound træner

Jeg startede til bueskydning i 1998, og har sammen med ungdomslandsholdet deltaget i internationale turneringer. Siden 2016 har jeg været talenttræner i Aarhus. Jeg inddrager skytterne i deres træning, så de vænner sig til at reflektere over, hvordan de kan hjælpe sig selv til at blive bedre skytter. Jeg har et mål om at skytterne, udover det buefaglige, også får redskaber med fra træningen, som de kan bruge i deres hverdag.