Århus Talentcenter

Århus Talentcenter

Århus Talentcenter

Århus talentcenter ligger i forbindelse med Århus bueskytteklub og har eksisteret siden 2013.

Hvad kan Århus Talentcenter tilbyde?


Vi ligger stor vægt på at inddrage skytterne i deres egen træning, da vi mener, at dette er med til at skabe selvstændige skytter, der med tiden bliver uafhængige af os. Vi giver dem redskaber, så de kan gebærde sig i både succes og modgang, og udfordrer dem på nogle af de parametre, som de kan finde svære i skydningen. Vi har et stort fokus på at give skytterne et godt sammenhold og har udtalte forventninger til både skytter og forældre.

Info om Århus Talentcenter


Addresse
Indendørs: Torsøvej 8, 8240 Risskov
Undendørs: Åbrinkvej 7, 8000 Aarhus
Århus har plads til
12 skytter.
Træningsdage
Træningen er om søndagen 10.30 – 14.30.
Trænere
Jeanette Riis
Patricia K. Andersen

Træningen på Århus Talentcenter


Træningen er om søndagen 10.30 – 14.30 og programmet er følgende:

Teknisk træning: Vi følger ATK og er altid i tæt dialog med talentcenterteamet. Vi tilpasser det tekniske formkurve efter enkelte udvalgte stævner, men vi arbejder langsigtet, med fokus på ejerskab og refleksion over egen udvikling.

Frokost

Konkurrencetræning: Vi er et talentcenter der sigter imod at skabe skytter på internationalt konkurrenceniveau. På Aarhus talentcenter træner vi konkurrenceskydning til hver eneste træning. Skal man være god til at konkurrere, må man træne det.

Styrketræning/løb: Vi styrketræner hele året, men nedprioriterer det en smule i sommerperioden, hvor tiden deles med konditionstræning. Her kan alle være med og programmet tilpasses den enkeltes niveau, samtidig med at de er en del af fællesskabet.

Mentaltræning: Hver træning afsluttes med mentaltræning, som tager afsæt i førende forskning omkring hjernen og mental træning tilpasset bueskydning.

Trænere


...
Jeanette Riis
Recurve træner

Bueskydning har været en del af mit liv i over 20 år, hvor mange af årene har været som eliteidrætsudøver og kender på egen krop, den rejse og de udfordringer der venter de unge bueskytter med store drømme. Jeg bruger tid på at skabe en åben og ærlig dialog til den enkelte skytte og bruger tillid som afsæt i træningen. Jeg ser fysisk, teknisk og mentalt træning som en helhed og arbejder som udgangspunkt med alle tre elemeter samtidig i alt træning, med et mål om at skabe stærke og succesrige unge mennesker på og udenfor træningsbanen.

...
Patricia K. Andersen
Compound træner

Jeg startede til bueskydning i 1998, og har sammen med ungdomslandsholdet deltaget i internationale turneringer. Siden 2016 har jeg været talenttræner i Aarhus. Jeg inddrager skytterne i deres træning, så de vænner sig til at reflektere over, hvordan de kan hjælpe sig selv til at blive bedre skytter. Jeg har et mål om at skytterne, udover det buefaglige, også får redskaber med fra træningen, som de kan bruge i deres hverdag.


Skytter tilknyttet Talentcenter Aarhus:

Karl Juul, Aarhus
Kathrine Kruse, Aarhus
Kira Dalsgaard, Aarhus
Malthe Bertelsen, Aarhus
Nikolaj Ringgaard, Aarhus