Team Danmark podcast

Team Danmark podcast

Team Danmark udgiver ny podcast om dual career og Team Danmark-ordningen for erhvervsuddannelserne

Podcasten ´Tillægstid`, der er produceret af Idrættens Analyseinstitut, stiller skarpt på, hvordan dual career-ordningen for elever på erhvervsuddannelser virker i praksis, og hvorfor det er vigtigt at kombinere elitesporten med en uddannelse 

Unge eliteatleter, der tager en ungdomsuddannelse på erhvervsområdet, har siden 2017 haft mulighed for at blive en del af Team Danmarks forsøgsordning, som tilbyder atleterne mere fleksibilitet i uddannelsen og også gør det muligt at forlænge uddannelsestiden. Men hvordan fungerer ordningen, hvorfor er det overhovedet vigtigt at tage en uddannelse, og hvad siger atleterne selv om det at kombinere elitesport med uddannelse? Det kigger Idrættens Analyseinstitut (Idan) nærmere på i en ny rapport samt i podcasten Tillægstid.

I det seneste afsnit ’Generation Z – når elitesport og uddannelse skal forenes’ har Idan inviteret Christina Teller, dual career-konsulent i Team Danmark, Mette Eske, analytiker i Idan og Emilia van Hauen, kultursociolog, forfatter og foredragsholder, i studiet til en snak om dual career og generation Z (unge født fra 1995-2010).

Her debatterer de blandt andet, hvordan Team Danmarks dual career-ordning hjælper de unge atleter med at håndtere en stigende træningsmængde, og hvordan man fastholder de unge i både elitesport og uddannelse. I afsnittet møder vi også Janni Bøgild Thomsen, der sideløbende med sin karriere som fodboldspiller på A-landsholdet, tog en erhvervsuddannelse som ernæringsassistent. Hun deler sine konkrete erfaringer med at kombinere sin erhvervsuddannelse med sporten, og de udfordringer hun møder i forløbet samt de positive ting, hun kan tage med fra sin tid som dual career-atlet.

I udsendelsen finder vi blandt andet svar på:

  • Hvem generation Z er, og hvordan de adskiller sig fra tidligere generationer.
  • Hvorfor Team Danmark har fokus på, at deres atleter også tager en uddannelse.
  • Hvordan man får udbredt kendskabet til Team Danmark-ordningen på erhvervsuddannelsesområdet?
  • Hvordan Team Danmark-ordningen fungerer, og om den virker efter hensigten.
  • Hvordan fremtiden ser ud for forsøgsordningen.

Flere informationer

Hør hele podcastafsnittet  ’Generation Z – når elitesport og uddannelse skal forenes’ eller lyt til et udsnit i vedhæftede audiogram (må bruges fri ved kreditering af Idan)

Download rapporten: ’Evaluering af Team Danmarks tilbud og ordninger på ungdomsuddannelsesområdet. Delrapport 1: Erhvervsuddannelsesområdet.’ (må bruges frit ved kreditering af Idan).

Læs også artiklen ’Anerkendelse er vigtigt for eliteatleter fra generation Z’. (må bruges frit ved kreditering af Idan + forfatter)