EM 2022 GULD til Danmark

EM 2022 GULD til DanmarkKategori: Elite, Generelt

Det blev til guld for Danmark ved EM 2022 i skiveskydning, da finalerne blev afviklet i weekenden 11-12. juni i München 

Den danske dynamitduo i Compound Mix, Tanja Gellenthien og Stephan Hansen havde skudt sig frem til guldfinalen på bue-stadion midt i München bycentrum på Theresienweise. De skulle op imod Estland, som lidt overraskende blandt andet havde skudt sig forbi Holland og Tyrkiet for at nå finalen.

Det danske Mix-hold havde på sin vej vundet kvalifikationen og siden besejret Tjekkiet, Italien og Belgien. Således måtte Tanja og Stephan påtage sig favoritværdigheden i finalen, og duoen svigtede ikke. Med stabil skydning lagde Danskerne sig i spids fra starten og så sig slet ikke tilbage. Guldet blev skudt hjem med 156-153.

Så du ikke den match, kan den stadig opledes på World Archery TV: EM2022 Compund finaler

4. plads til Danmarks Dame Recurve hold
De danske Recurve Damer kvalificerede sig ind som nr. 10 ved EM2022, og var derfor oversidder i den første elimineringsrunde, men allerede i 1/8 dels finalen stod Danmark overfor det stærke Franske hold (7) med den regerende individuelle europamester på holdet. De blev besejret 6-2, og herefter ventede Storbritanien (2) som også blev besejret 6-2. Dermed var det en kendsgerning, at Danmarks Recurve Damer havde skudt sig til muligheden for at forsvare EM2021 bronze.

Tyrkiet var rigtig godt skydende i semifinalen mod Danmark, og med 1-5 sendte de Danmark ud i bronze-match søndag i mod Slovenien.

På bue-stadion midt i München ramte de Danske Recurve damer ikke rigtig dagen, og måtte til slut se sig slået 3-5. Skuffelsen var til at få øje på, men det rykker ikke ved at samlet fantastisk resultat af det Danske Dame Recurve Hold, som igen fik vist klassen i det internationale felt. 

EM 2022 kan følges på:
IANSEO hvor resultater bliver opdateret live
FACEBOOK officiel fb-site for EM 2022