Er jeres klub åbnet og har styr på genåbningen?

Er jeres klub åbnet og har styr på genåbningen?Kategori: Bredde, Generelt, Ungdom

Få DIF`s gode råd og anbefalinger til genåbningen både for klublederen og trænerne.

Corona-nedlukningen har været dyr for både den mentale og den fysiske sundhed for danskere i alle aldersgrupper. Man kunne sammenligne genåbningen med sæsonstarten, hvor der også har været nogle måneders pause fra foreningsidrætten. Forskellen er bare, at stort set alt andet også været lukket ned under corona.

I DIF har vi samlet nogle gode råd og nogle overvejelser, som vi håber, kan hjælpe foreningernes ledere og trænere godt på vej i genåbningen.

Særligt børn og unge er der god grund til at have særligt fokus på, selvom der kan være stor forskel på den hverdag, vores børn og unge har haft under nedlukningen. Undersøgelser peger dog samstemmende på, at størstedelen har været langt mindre fysisk aktive, end de normalt ville have været.

Mange børn og unge har derfor haft en meget mere stillesiddende dagligdag og primært inden for hjemmets fire vægge. Der er derfor ”underskud” på både den fysiske og mentale konto for mange børn og unge.

Ved genåbningen er det vigtigt, at man som træner er opmærksom på, hvad det er for en hverdag, børnene og de unge kommer fra. Hvordan er børnene og de unges fysisk fysiske og mentale form, og hvad glæder de sig allermest til ved at komme i gang igen?

Hent de gode råd og anbefalinger her. 

Download (PDF, 252KB)