European Youth Cup 2 i Kroatien

European Youth Cup 2 i KroatienKategori: Generelt, Talent, Ungdom

Ungdomslandstræner Bjarne Laursen glæder sig til at skulle til European Youth Cup med en talentfuld gruppe af unge danske bueskytter. Han kunne ved udtagelsesperiodens udløb konstatere, at en del skytter havde klaret kvalifikationskravet for de enkelte aldersklasser. Holdet af skytter til stævnet i Porec 9.-14. juli er:

Mikkel Berrig Rasmussen, TIK Bueskydning, Recurve junior herrer
Kirstine Andersen, Holstebro Bueskytteforening, Recurve junior damer
Camilla Nielsen, Midtfyns Bueklub, Recurve junior damer
Oliver Staudt, Lyngby Bueskyttelaug, Recurve kadet herrer
Simon Olsen, Vordingborg Bueskyttelaug, Compound junior herrer
Sasha Rasmussen, TIK Bueskydning, Compound junior damer
Sune Rasmussen, TIK Bueskydning, Compound kadet herrer
Sasha Haagen Andersen, Lyngby Bueskyttelaug, Compound kadet damer

Bjarne Laursen har lørdag 24. juni samlet hovedparten af skytterne til en fælles træning forud for turen til Kroatien. Ungdomslandstræneren har behov for at lære skytterne at kende og vide noget om de enkelte skytters skydning. Det gør det lettere at hjælpe dem, når de kommer til Kroatien. Skytterne har også godt at opleve hinanden i den gruppe de skal afsted.

Oliver Staudt fra Lyngby Bueskyttelaug skal på sin første tur til udlandet med ungdomslandsholdet.
”Jeg glæder mig rigtig meget. Det er virkelig en fed oplevelse, at jeg har klaret mig så godt på det sidste, at jeg skal med til Kroatien. Jeg glæder mig meget til at lære de andre skytter at kende på turen”, siger Oliver forventningsfuldt. Om sin udvikling i 2017 siger han: ”De sidste to måneder har min udvikling virkelig – virkelig – gået opad. Det har nok noget gøre med, at jeg er begyndt at træne fire gange så meget, som jeg plejede. Det er fedt at se, at når man begynder at træne noget mere, så skyder man også bedre.”

Han forventer at have det sjovt på turen og lære noget om rytmen på en international turnering, som kan bruges til andre store stævner.

Ungdomslandstræner Bjarne Laursen regner også med at skytterne skal ud på en spændende tur, hvor de også bliver udfordret. De skal lære om at konkurrere internationalt og lære rammerne at kende for et dansk hold. I den proces ser Bjarne det som sin opgave at hjælpe og vejlede de unge skytter, så de får mest muligt ud af deres oplevelser.

”Skytterne på denne tur har alle potentiale og hvis de får mulighed for at udfolde potentialet fuldt ud, så er der en spændende fremtid for dem, men det er vigtigt at forstå – der skal arbejdes intenst”, slår ungdomslandstræneren fast, som ser frem til sin første internationale opgave som ungdomslandstræner.

Truppen til European Youth Cup i Kroatien samlet til træning i Køge.