Fra special-hold til normal-stævne

Fra special-hold til normal-stævneKategori: Generelt, Ungdom
Tags: , ,

Fra Hillerød Bueskyttelaug sidste år fik en ide om at gøre noget for unge mennesker med ASF diagnoser – til opfyldelsen af målet

Søndag morgen kl. kvart i 9 stod Jens på 17 år og så på tavlen med tidsplanen for stævnet Buernes By i Tåstrup.

Det var første gang Jens skulle deltage i et bueskydningsstævne, og han var kommet i god tid sammen med sin far, så han var klar, når det hele gik i gang tre kvarter senere.

Det lyder ikke som noget særligt, men det er det nu engang, for Jens er en af de otte drenge fra Harløse Skole, som startede til bueskydning på det specialhold, som Hillerød Bueskyttelaug oprettede i februar i år.

Holdet blev startet med støtte fra Parasport Danmark under initiativet ”Superleder”, hvor børn fra specialskoler bliver hjulpet ind i idrætsforeningerne med støtte fra både skolen og foreningerne.

De otte drenge på holdet har alle autismespektrumforstyrrelser, som gør det svært at deltage i et almindeligt foreningsliv, men på superleder-holdet får de mulighed for at lære sportsgrenen og foreningen at kende i deres eget tempo.

Nu – et halvt år senere – er to af drengene med til stævne for første gang. I hallen i Tåstrup skal ca. 80 børn og unge skyde hele dagen, og der er ingen særlige vilkår for nogen – Her skal man kunne koncentrere sig også – selvom der er støj, mange mennesker, og det hele er nyt. Det er lige alt det, der er svært, når man har autisme.

Drengene kom i gang med at skyde og med masser af støtte fra både træner og forældre i pauserne, holdt de ud gennem hele dagen. De klarede at skyde hele dagen, hvilket er langt mere, end de er vant til fra træningen. Efter kvalifikationsrunderne skulle de begge deltage i finaleskydning, som er en disciplin, de aldrig før har prøvet og ikke helt kendte reglerne for.

Og vandt de så? De er i hvert fald begge to vindere – For hvis man kan gennemføre sådan et stævne, så har man vundet uanset – hvilken plads man kom på.