Guld i Paris!!

Guld i Paris!!Kategori: Generelt

Det danske Herre Compound hold vandt World Cup-guld for anden sæson i træk. Stephan Hansen, Martin Damsbo og Mathias Fullerton udgør holdet, som supplerede den danske medaljehøst i denne sæson, med endnu en guldmedalje ved World Cuppen i Paris

Danmark Bueskydning har gang i en helt fantastisk sæson. Oven på nedlukningen af alt international aktivitet i 2020, er de danske skytter kommet ud til sæson 2021, stærkere end nogen sinde.  Det internationale felt har i denne uge været samlet til World Cup i Paris, og de danske skytter har leveret endnu en toppræstation i den franske hovedstad, hvor de dystede mod verdenstoppen. Det blev til yderligere en medalje til samlingen, nemlig guld til Compound Herre holdet.

”Det er helt forrygende at vinde guld ved en World Cup, hvor verdens bedste bueskytter er samlet, og guld til Herre Compound holdet for anden sæson i træk, viser hvilken kvalitet de danske skytter besidder” siger landstræner Niels Dall.

Herre holdet i dramatisk finale
I holdfinalen var Martin Damsbo, Stephan Hansen og Mathias Fullerton ude i et sandt drama mod USA.

Efter de fire ordinære runder var de to nationer helt lige 236-236. Dermed måtte Danmark og USA ud i shootoff, hvor hver skytte skyder én pil. Her scorede USA 28 point, så det kom ned til den sidste pil, som Martin Damsbo satte i 10´eren og sikrede danskerne 29 point, og dermed World Cup guld.

”Det er en stor sejr. Vi skød stabilt, og smed kun 4 point undervejs. Sådan er det i bueskydning, men vi leverede en fantastisk holdindsats” siger Stephan Hansen.

Martin Damsbo havde også fokus på holdindsatsen, selvom det var ham som satte sidste og afgørende pil ”Presset var ikke større på den sidste pil, end på de øvrige pile. Det er en holdindsats og vi skød fantastisk hele vejen igennem” siger Martin Damsbo.

På vej til finalen havde Danmark vundet over Columbia i 1/4-finalen og Frankrig i semifinalen.

Mathias Fullerton missede dobbelt medalje
Det var ikke lang tid Mathias Fullerton havde til at fejre hold-triumfen. Blot 3 minutter efter guldfejringen, skulle den blot 18-årige dansker i aktion igen i Mix-hold bronze matchen sammen med Tanja Gellenthien.

Her stod Fullerton/Gellenthien over for Mix-holdet fra Italien. Danskerne fortsatte den stensikre skydning som de har vist hele ugen, men Italien skød en noget nærmest perfekt match og vandt bronze matchen med 159 point mod danskernes 156.

Finalerne kan genses på World Archery TV her: Compound finaler, Paris 2021

Danmarks Herre Compound Hold vinder guld ved World Cuppen i Paris, juni 2021 (Martin Damsbo, Mathias Fullerton, Stephan Hansen)