GULD til Danmark ved 3D EM2021

GULD til Danmark ved 3D EM2021Kategori: 3D, Elite

Det var en fantastisk dag for Dansk bueskydning i går. På 3D banen i Maribor, Slovenien, sikrede Rikke Holten og Frank Christiansen EM guld i Instinktiv Mix hold

Onsdag blev der afviklet hold mix finaler ved 3D EM2021, og det danske mix hold i instinktiv klassen havde kvalificeret sig som nr. 3 ud af de 4 hold der gik videre fra kvalifikationen. Semifinaler og finaler består af 4 mål hvor hver skytte på holdet skyder en pil pr mål. Ved sidste træningssamling inden afrejsen til Slovenien havde landsholdet trænet en hel dag med mix hold på 3D forbundsbanen Frøbjerg på Fyn. Det var derfor 2 skyter som var godt forberedte på afviklingen af mix-hold konkurrencen.

I semifinalen mødte Danmark Østrig, som efter en meget spændende kamp blev slået med 2 points. Den anden semifinale stod imellem hjemmebaneholdet fra Slovenien, og favoritterne fra Italien, der var kvalificeret som nr. 1. Overraskende vandt Slovenerne den match med et point, og det betød at Danmark skulle op imod Slovenien i kampen om guldet onsdag eftermiddag.

Det blev en gyser af en match hvor føringen skiftede frem og tilbage efter hvert af de første 3 mål. Da Danmark skulle skyde sidst på det sidste mål og Slovenien var bagud, betød det at Rikke med sin sidste pil, kun behøvede at ramme det yderste af dyret til 5 points. Rikke holdt fokus og satte en 8’er med sin pil og sikrede Danmark en sejr på 66 point mod Sloveniens 59. Det udløste kæmpe jubel hos resten af det danske 3D landshold, som alle havde taget plads blandt publikum ved finalebanen. Finalen kan genses på Youtube HER (Forward frem til minut 55).

Kæmpe stort tillykke med guld til vores 3D Instinktiv Mix hold ved EM 2021!

Torsdag står programmet på eliminationsrunden, hvor 13 af de danske skytter skal forsøge at skyde sig frem til lørdagens semifinaler og forhåbentligt flere medaljer til Danmark. Husk at du kan følge 3D EM 2021 fra Slovenien HER

Lørdag & søndag transmitteres finalerne LIVE via World Archery Europe TV

Foto: Stine Kjær Lefèvre