Herre compoundholdet vinder World Cup-bronze

Herre compoundholdet vinder World Cup-bronzeKategori: Elite, Info omkring landsholdet

De danske compound-herrer vandt lørdag bronze ved den 3. World Cup-afdeling i Tyrkiet. Næste stop i World Cuppen er finalerne i Odense til september. 

De danske compound-herrer Martin Damsbo, Stephan Hansen og Andreas Darum mødte Frankrig i bronze-finalen for hold. Danmark var overlegne og vandt stensikkert bronzemedaljerne med en sejr på 232-221.

”Vi havde forberedt os godt. Finalebanen her i Antalya kan være meget blæsende, men vi havde helt styr på vinden i dag,” siger en glad Martin Damsbo.

På vej til finalen havde de danske compound-skytter besejret Australien med 229-223 i 1/8-finalen. I 1/4-finalen måtte danskerne ud i shootoff mod Rusland efter 229-229 i den ordinære skydning. I shootoff var danskerne 1 point bedre. I semifinalen tabte Danmark med 232-234 til USA.

Med dagens sejr er Danmark oppe på tre World Cup-medaljer i årets tre World Cup-afdelinger. Nu gælder det Wold Cup-finalerne i Kongens Have i Odense den 23.-25. september.

De syv bedste skytter fra årets World Cup-afdelinger kvalificerer sig til World Cup-finalen i hver række, recurve og compound. Den 8. skytte i hver række er fra hjemlandet (uanset landets/skyttens placering på World Cup-ranglisten).

Derudover deltager årets bedste mixhold fra hhv. recurve og compound. De skyder mod et mixhold i hhv. recurve og compound fra værtslandet.

Foto: Dan Hansen.