Ingen OL-billet til Casper Lauridsen

Ingen OL-billet til Casper LauridsenKategori: Elite

Casper Lauridsen var eneste danske bueskytte i aktion i dag ved VM i København. Danskeren skulle forsøge at skyde sig til en OL-billet, men måtte se sig besejret af en nordkoreaner i 1/8-finalen.

VM i bueskydning stod fredag i OL-billetternes tegn. 13 herre recurveskytter skulle skyde om to OL-billetter. Første mand i aktion var danske Casper Lauridsen, der var oppe imod Chol Jon fra Nordkorea i 1/8-finalen.

Casper Lauridsen lagde meget nervøst ud med en 6’er, og selvom han skød sig varm, var det ikke nok til at hente nordkoreaneren, som vandt 1. sæt 26-25 og dermed bragte sig foran 2-0.

Danskeren havde svært ved at dirigere pilene mod centrum på en blæsende Sundby Idrætspark, og Chol Jon tog 2. sæt med sikre 29-25.

  1. sæt blev en tæt affære som det første, men desværre trak nordkoreaneren det længste strå og vandt 26-25 og dermed kampen 6-0.

”Jeg var simpelthen ikke stærk nok i vinden. Jeg var ikke god nok til at læse den. Det er noget, jeg skal arbejde på,” siger Casper Lauridsen umiddelbart efter nederlaget.

”Det er en oplevelse at skyde på TV-banen, som vi normalt aldrig gør. Jeg blev lidt nervøs ved at stå der i dag. Det er sådan noget, jeg skal lære at klare for at tage skridtet videre og kunne nå til tops. Men det har været en god erfaring. Jeg ved, hvad jeg skal forbedre til næste gang, og jeg tager rigtig meget med hjem fra dette VM,” siger han.

Nu rykker VM i bueskydning fra Sundby Idrætspark til Christiansborg Slotsplads, hvor finalerne skydes lørdag og søndag. Danmark er allerede sikret minimum én medalje, da compoundskytten Stephan Hansen skyder om guld lørdag eftermiddag.

Inden da skal Stephan Hansen sammen med resten af det danske compound hold Martin Damsbo og Patrick Laursen skyde om bronze.