Invitation – Deltag ved Hold DM 2023!

Invitation – Deltag ved Hold DM 2023!Kategori: Generelt

Bueskydning Danmark afvikler i 2023 hold DM i skiveskydning ved DM-ugen. Stævnet afvikles i samarbejde med Aalborg Bueskyttelaug, og her kan du læse mere om hvordan klubbens hold kan stille op

I 2023 afvikler Bueskydning Danmark hold DM i skiveskydning som er særskilt alene-stående mesterskab. Det sker under DM-ugen i Aalborg i weekenden 24-25. juni 2023, og dermed bliver Bueskydning en del af de 35 sportsgrene som deltager ved eventet, hvor mere end 200 Mesterskaber skal fordeles imellem godt 2.500 danske atleter. DM-ugen havde sin debut i 2022, hvor det blev en stor succes på rigtig mange parametre, og nu udvider man altså festen som bliver kaldt et danske mini OL!

DIF skriver i en pressemeddelelse: “I 2023 kan publikum blandt andet glæde sig til at opleve bueskydning på helt tæt hold, når recurvebuen spændes og pilene skærer gennem luften med flere hundrede meter i sekundet. Det sker, når finalerne rykkes til havnen, hvor også sidste års store publikumssucces, udspring fra Limfjordsbroen, gentages.”  

Sådan afvikler vi DM for hold ved DM-ugen 2023
Forhandlingerne med DR-TV er endnu ikke på plads, og derfor kan vi endnu ikke præsentere et fuldstændigt program for vores finaleafvikling. Vi kan dog løfte sløret for at Hold DM afvikles for alle 4 buetyper (Barbue, Langbue, Recurve og Compound) og at de indledende Gruppematcher skydes på Aalborg Bueskyttelaugs baner. Finale- og placeringskampe for Barbue og Langbue skydes som en del af DM-ugen på anlægget i Aalborg Bueskyttelaug ligesom placeringskampe for Recurve og Compound skydes som en del af DM-ugen på anlægget i Aalborg Bueskyttelaug. Finalekampe for Recurve og Compound skydes som en del af DM-ugen på TV bane på honnørkajen i Aalborg C.

Sådan tilmelder og kvalificerer du dit hold til DM
Kvalifikation kan ske ved Bueskydning Danmark rekordgodkendte danske stævner i perioden 1. april – 10. juni 2023. Holdets score/seedning dannes ud fra skyttens bedste individuelle score fra kval-perioden. Senest 1. maj 2023 skal klubberne melde ind til info@bueskydningdanmark.dk med tilsagn om hvilke hold de ønsker at kvalificere til finalestævnet. Skytternes navne skal ikke angives ved tilmelding.

De 8 bedste kvalificerede hold i hver kategori (efter 10. juni 2023) bliver inviteret til Aalborg for at skyde Hold-DM finalestævnet den 24-25. juni 2023.

Bueskydning Danmarks formand Morten Holm-Nielsen siger om Bueskydning ved DM-ugen 2023 “Det bliver en fantastisk oplevelse af skyde vores hold finaler ved DM-ugen. Det er et stort event, med massiv pressedækning og stort fokus. Ved DM-ugen 2022 var der flere tusind tilskuere på havnen til de finaler som blev afviklet dernede, så jeg ser frem til at præsentere vores fantastiske sport for rigtig mange mennesker i en flot og festlig ramme“.

Læs hele invitationen til deltagelse ved Hold DM 2023 her: Invitation til Hold DM ved DM-ugen 2023

Læs DIF pressemeddelelse om bueskydning som ny sport ved DM-ugen 2023 her: DM-ugen vender retur med ni nye sportsgrene
Besøg DM-ugen hjemmeside her: DM-ugen på DIF.dk
Følg DM-ugen på facebook her: DM-ugen facebook
Følg DM-igen på instagram her: @dmugen_dk