Kanon dansk afslutning på 1. dagen af VM i bueskydning

Kanon dansk afslutning på 1. dagen af VM i bueskydningKategori: Generelt

Danmark fik en fantastisk afslutning på 1. dagen af VM i bueskydning på hjemmebane, hvor samtlige danske compound-skytter skød sig videre fra til eliminationsrunderne.

Compound-skytterne lukkede førstedagen af VM i bueskydning i København, hvor de indledende skydninger finder sted på Sundby Idrætspark.

Allerbedst gik det for Tanja Jensen, der fra start af havde sigtekornet rettet skarpt på centrum af skiven. For bare en måned siden blev hun junior verdensmester i USA, og i dag sluttede Tanja Jensen på en stærk 2. plads med 691 point og er dermed direkte i 1/16-finalen.

”Det var en virkelig fed følelse derude i dag. Jeg kunne bare mærke, at skuddene lå i kroppen. Det var fedt at se al træningen op til VM bære frugt, især når vi skyder på hjemmebane. Dagens resultat giver en rigtig god baggrund for at skyde godt i finalerne,” siger Tanja Jensen.

Martin Damsbo er også direkte videre til 1/16-finalen, da danskeren med sine 689 point sikrede sig en 7. plads i den individuelle skydning.

”Det var benhårdt arbejde i dag. Jeg starter ud i nærmest ren frustration, da alle mine pile i starten sidder lige uden for 10’eren. Jeg er glad for, at jeg får arbejdet mig tilbage og slutter af rigtig godt,” siger Martin Damsbo.

Resultaterne betyder samtidig, at Tanja Jensen og Martin Damsbo er videre som nummer 2 for Mix hold med 1.380 point. De møder Norge, der blev nummer 16, i 1/8-finalen tirsdag.

Samlet set sluttede Danmarks dame compound hold, Erika Anear, Sarah Sönnichsen og Tanja Jensen, på en 9. plads. Dermed skal danskerne møde Frankrig, som sluttede 8’er i tirsdagens 1/8-finale.

De regerende danske holdverdensmestre, Stephan Hansen, Martin Damsbo og Patrick Laursen, sluttede på en 6. plads. Dermed møder de El Salvador, som sluttede 11’er, i 1/8-finalen tirsdag.

”Det var helt forrygende i dag. Med dagens gode præstationer har vi fået et rigtig godt afsæt for de individuelle finaler. Vores mix-hold slutter på 2. pladsen i dag, hvilket giver dem et fantastisk seed til de næste dage- det bliver virkelig spændende at følge dem videre i VM,” ,” siger landstræner Niels Dall.

Med dagens resultater ser programmet for de danske bueskytter ved VM i bueskydning således ud tirsdag:

DANSKERE I AKTION TIRSDAG

Compound hold damer og herrer
11:30: 1/8-finaler
12:00: evt. 1/4-finaler
12:30: evt. 1/2-finaler

Compound Mix hold
16:30: 1/8-finaler
17:00: evt. 1/4-finaler
17:30: evt. 1/2-finaler

De individuelle skydninger finder sted onsdag den 29. juli.