Kom godt igang med bueskydning efter nedlukning

Kom godt igang med bueskydning efter nedlukningKategori: Generelt

Det tager tid at vende kroppen til at træne og konkurrere igen, når du kan vende tilbage til din træning i bueklubben efter Covid-19 nedlukningen. Team Danmark har udarbejdet nogle anbefalinger til, hvordan du kommer godt i gang igen

Mange skytter har under Covid-19 nedlukningen haft begrænsede muligheder for at træne i deres klub, og er derfor ivrige efter at komme i gang og give den gas, når det igen bliver muligt. Men det er vigtigt, at man som klub, træner og skytte er opmærksomme på, at man ikke bør starte med samme træningsmængde og intensitet, som før nedlukningen. Det er vigtigt at vende tilbage til bueskydning med en tilpasset træningsmængde, som så gradvis og planlagt kan øges. Det kan tage op til flere uger at genvinde trænings- og særligt konkurrencetolerancen.

Team Danmark anbefaler en gradvis optrapning i træningen over cirka fire uger, hvor man giver kroppen mulighed for at adaptere til fremgangen. Du kan læse meget mere om den fornuftige opstart på Team Danmarks hjemmeside, hvor der også er en instruktionsvideo. Man kan med fordel også kigge i folderen her, som er en god guide til din opstart:

Team Danmark: Kom godt igang hjemmeside

Team Danmark: Folder – Kom godt igang efter Covid-19