Landsholdet til European Games

Landsholdet til European GamesKategori: Elite, Info omkring landsholdet

I denne uge har Bueskydning Danmark et hold til European Games.

Deltagerne er:

Dame recurve:

  • Natasja Bech
  • Carina Rosenvinge
  • Maja Jager

Herre recurve:

  • Johan Weiss

Træner: Niels Dall

Holdleder: Allan B. Grønkjær

Fysioterapeut: Gitte Karlshøj

Klaus Lykkebæk er dommer til bueskydningskonkurrencen.

 

Den danske trup er velankommet til Baku i Aserbjadsjan. Byen er vært for den første udgave af European Games. Mange kalder legene for ”det europæiske OL”. Den kategori er vi meget enige i bedømt ud fra de første dage.

Som til et OL bor alle atleter og træner/ledere i Athlete Village. Her bor vi sammen med danske atleter fra gymnastik, triatlon, brydning, svømning med mange flere.

På mange måder minder European Games om det setup, der mødte de danske deltagere ved OL i London i 2012. Det gælder også på bueskyttestadion, hvor arrangørerne har arbejdet i måneder for at lave en konkurrence, der er på OL-niveau. Til at lede en del af organisationen har man også ansat nogle af de samme folk, der arrangerede bueskydning til OL.

For skytterne og holdet bag dem er European Games en perfekt mulighed for at træne frem mod VM. Vores fire skytter arbejder mod at toppe til VM. Holdets fælles målsætning er derfor, at vi hver især og samlet skal gøre vores bedste til selve turneringen i Baku, og indimellem konkurrencen vil skytterne bruge en del tid på træningsbanen. Skytterne og træner arbejder med forskellige rutiner under skydningen og i pauserne, som konstant kan forbedres. Et European Games, hvor der sker meget andet, end i de internationale stævner, som vores landshold typisk deltager i, er også godt for at træne det at holde fokus på bueskydning generelt. Det gælder både hver skytte individuelt og som hold.

Finaleskydningen individuelt og for hold vil hovedsageligt være i et format, hvor der skydes en match ad gangen på en egentlig finalebane med storskærm, speaker m.m. Det er perfekt at træne de forhold. En match af gangen betyder, at stævnet trækker ud over mange dage, og der kan komme lange pauser mellem hver match for vores skytter. Vi skal bruge pauserne til at evaluere og se fremad.

Som til VM er der større interesse fra pressen i denne uge i Baku. Det er også en god øvelse at være omkring journalister og kameraer, og den er vi glade for bevågenheden. Den kommer alle til gode – blandt andet alle interesserede i Danmark, der især kan følge konkurrencen tæt på TV2 Sport fra onsdag i denne uge.

Du kan følge danskerne på Bueskydning Danmarks facebook-side ugen igennem. Der er også direkte tv fra Baku på TV2 Sport, der sender mange timer fra bueskydning i denne uge. Se oversigt her.

Du kan også downloade den officielle app for European Games til din mobiltelefon eller tablet. Søg efter app’en ”The Official Baku 2015 App”. Her finder du live resultatformidling, live video med meget mere.EG Baku, Johan Weiss Stadion Baku EG