Maja Jager færdig ved VM

Maja Jager færdig ved VMKategori: Elite

Den danske recurve-skytte Maja Jager røg onsdag formiddag ud af VM i 1/24-finalen. Dermed misser hun muligheden for at stå på Christiansborg Slotsplads og forsvare sin VM-guldmedalje fra 2013.

Maja Jager var ude i to matcher onsdag, hvor den første var mod slovakken Zuzana Lucanicova 1/48-finalen. Her var der aldrig tvivl om udfaldet, da Maja Jager simpelthen var sin modstander overlegen.

6-0 til Maja Jager lød resultatet efter 3. sæt i en match, hvor begge skytter var tydligt påvirket af den stærke vind på Sundby Idrætspark. Således var slovakken helt ude at ramme en 4’er i 2. sæt, hvilket banede vejen for Jagers plads i 1/24-finalen.

Her stod Maja Jager overfor den stærke mexicaner Karla Hinojosa, som blev nummer 3 ved de panamerikanske mesterskaber for nogle uger siden. Og mexicaneren viste sig desværre for stærk.

Maja Jager tabte 1. sæt med et enkelt point, hvorefter at de to næste sæt endte uafgjort, og stillingen var 4-2 til mexicaneren. Der var dermed maksimalt pres på Maja Jager forud for 4. sæt, hvor en enkelt 10’er fra mexicaneren blev afgørende, og hun tog sættet med 27-25 og den samlede sejr med 6-2.

”Det er rigtig rigtig ærgerligt. Jeg havde virkelig håbet, at jeg var nået længere – gerne hele vejen til Christiansborg Slotsplads. Jeg skyder egentlig, som jeg gerne vil og kæmper godt, men det var bare ikke godt nok,” siger en tydeligt skuffet Maja Jager efter nederlaget.

”Hvis du skyder bare en lille smule under niveau, når vi er her fremme ved et VM, så bliver du straffet. Det var desværre tilfældet i dag,” siger landstræner Niels Dall.

Også Carina Rosenvinge skulle skyde individuelt recurve onsdag formiddag. Ligesom Maja Jager kom hun relativt sikkert videre fra 1/48-finalen efter en 7-3-sejr over canadieren Virginie Chenier. I sin 1/24-finale røg Carina Rosenvinge desværre også ud af VM, da hun tabte 6-2 til polakken Karina Lipiarska.

Med dagens exit skal Maja Jager og Carina Rosenvinge vente til næste års World Cup i Tyrkiet, inden de næste gang har mulighed for at booke billet til OL i Rio i 2016.

 

Maja Jager (DEN), Recurve Foto: Lars Møller

Maja Jager (DEN), Recurve
Foto: Lars Møller