Mindeord for Ib Gilberg

Mindeord for Ib GilbergKategori: Generelt

Det er med sorg, vi har modtaget meddelelsen om Ib Gilbergs pludselige død.

Ib blev 79 år – og dansk bueskydning har nu mistet en af sine gamle ledere.

Utallige er de år, hvor Ib trofast tjente vores sport. Når man tænker på, hvor længe han har været i dansk bueskydning fristes man til at sige: Altid!

Ib var et meget engageret og flittigt medlem i både Nordkysten og Hillerød Bueskyttelaug. Samtidigt med sit store engagement i klublivet var Ib også aktiv i Sjællands Bueskytteunion, hvor han sad i bestyrelsen i mange år – bl.a. som formand. Ved Forbundsmødet i 1997 blev Ib tildelt Forbundets bronzenål for dette arbejde.

I 1998 blev Ib valgt til formand for Breddeudvalget i Bueskydning Danmark. Ib var i besiddelse af et enormt kendskab til bueskydning på alle niveauer, og han var derfor særdeles kompetent til at udfærdige og redigere det materiale, der blev brugt til vores tidligere træneruddannelse, ligesom han var med til at tilrettelægge selve kursusforløbene. Ib var formand indtil 2006, hvor han valgte at gå af og overlade posten til nye kræfter.

Ved Forbundsmødet i 2006 blev Ib tildelt forbundets sølvnål samt udnævnt til Æresmedlem for sit mangeårige virke og store engagement for dansk bueskydning. En hæder Ib i dén grad fortjente.

Utallige er de timer, hvor Ib har deltaget med interesse i forbundets udvikling. Jeg kan ikke huske et Forbundsmøde, hvor Ib ikke har deltaget.

Vi vil alle savne Ib.

Æret være hans minde.

Morten Holm-Nielsen
Formand Bueskydning Danmark

OPDATERET: Bisættelse finder sted tirsdag d. 24.9 kl. 14.00 i Skansekirkegårdens kapel i Hillerød – Skansevej 113-115, 3400 Hillerød.