Ny ungdomslandstræner i bueskydning

Ny ungdomslandstræner i bueskydningKategori: Generelt
Tags: ,

Bueskydning Danmark har ansat 26-årige Bjarne Laursen fra Silkeborg som ny ungdomslandstræner. Han tiltræder 1. juni og får travlt med at forberede ungdomsskytternes deltagelse i European Youth Cup i Porec, Kroatien i juli. Derefter følger årets vigtigste opgave ungdoms VM i Rosario, Argentina, i oktober måned.

Bjarne Laursen skal i samarbejde med de enkelte skytter og deres egen træner lægge en udviklingsplan, der tager sigte mod at gøre dem til arvtagere for de landsholdsskytter, der klarer sig godt i den internationale konkurrence i øjeblikket. Han kommer til at indgå i et team sammen med de øvrige trænere, forbundet har knyttet til talentarbejdet. Talenttrænerteamet og den sportslige ledelse har ansvaret for henover de næste år at få skabt en rød tråd i forbundets talentudvikling.

Bjarne glæder sig til opgaverne: ”Jeg brænder for bueskydning og ønsker at fremme sporten, og med stillingen som ungdomslandstræner får jeg rigtig gode muligheder for at bidrage. Jeg tror på, at mine erfaringer og færdigheder som skytte og med evner som leder, kan gøre en forskel for ungdomslandsholdet. Jeg glæder mig til samarbejdet med unge ambitiøse skytter og tror på, at vi sammen kan flytte dansk bueskydning den rette vej.”

Sportschef Finn Trærup-Hansen oplyser, der har været fem ansøgere til stillingen, hvoraf fire har været til samtale sammen med sportschefen og den eliteansvarlige i bestyrelsen Sanna Rahbek.

”Det har været fire ganske interessante samtaler, vi har været igennem. De har givet indtryk af, der er dygtige folk ude i marken, som er parate til at give en hånd med i udviklingen af den sport, de holder så meget af. Det skal vi naturligvis arbejde med,” slutter sportschefen.