Nye coronatiltag i idrætten – OPDATERET

Nye coronatiltag i idrætten – OPDATERETKategori: Corona

13.12.2021
Det er nu oplyst fra Ministeriet, at restriktionen IKKE omfatter idrætsforeninger-/klubber, så længe de ikke arrangerer indendørs koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende. Ordet ’lignende’ dækker IKKE over idrætsarrangementer,

Et loft over antal stående tilskuere indendørs og anbefalinger om sociale arrangementer er nye tiltag, foreningerne skal forholde sig til.

På et pressemøde den 8. december annoncerede statsminister Mette Frederiksen flere nye tiltag på grund af den stigende coronasmitte. Blandt andet en restriktion, som forbyder mere end 50 stående tilskuere til indendørs arrangementer. Der er fortsat ikke begrænsninger på antallet af siddende tilskuere. Det er en restriktion, som potentielt kan få betydning især for nogle af de store indendørs tilskueridrætter.

Den endelige bekendtgørelse er ikke udarbejdet endnu, så der kan komme nuancer til, men læs vores foreløbige spørgsmål og svar om forbuddet mod flere end 50 stående tilskuere her:

Sociale arrangementer og julefrokoster

På pressemødet kom regeringen på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen med en kraftig opfordring til virksomheder om at aflyse større sociale arrangementer – herunder julefrokoster.

De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.

Endelig understregede statsministeren på pressemødet, at foreningslivet fortsætter, selvom skolerne lukker for fysisk undervisning på onsdag i næste uge. DIF’s og DGI’s anbefaling til foreninger og forbund er, at de bør fortsætte med at tilbyde idrætsaktiviteter som træning, kampe og stævner. Selvfølgelig under hensyntagen til de anbefalinger, som Kulturministeriet annoncerede sidst i november.

Læs meget mere om restriktioner og anbefalinger på idrættens område på www.dif.dk/corona

Hvis I har spørgsmål, så opfordrer vi jer til at søge supplerende viden på coronasmitte.dk, hos Styrelsen for Patientsikkerked og på Kulturministeriets hjemmeside.