Nye dyr på feltbanen ved Kongskilde

Nye dyr på feltbanen ved KongskildeKategori: Bredde
Tags:

Jeg er blevet informeret om, at der er kommet SKOVSVIN til Kongskilde!

Nu ved jeg ikke så meget om skovsvin, så jeg googlede det og fandt lidt oplysninger under Furesøs Museer, som jeg vil gengive lidt fra nedenfor, omend det ikke vedrører Kongskilde:

Et af de dyr, der gik mange af i skoven, var grise. For 200 år siden i 1811 var der således givet tilladelse til, at 17.000 svin gik frit i kongens skove i Nordsjælland. Svinene var i stand til at udnytte olden (dvs. træernes frugter) som foder. Olden indeholder ellers giftstoffer, der kan være farlige for andre dyr –  bl.a. heste… Furesøs skove var ejet af kongen, og i kongens skove gik oldengælden til overjægermesteren – det var en væsentlig del af hans løn… Selvom græsning i skovene blev forbudt i begyndelsen af 1800-tallet, var svinene undtaget, og der var derfor stadig svin i skovene i 1800-tallet.”

Jeg tror desværre ikke, det er efterkommere af disse svin, der nu huserer på Kongskilde, for som jeg har forstået det, udviser disse nye svin ikke just hensyn til naturen. Faktisk kan der jævnligt samles op til flere sække affald, som så skal køres væk fra området.

Det er, så vidt jeg er blevet oplyst, ikke tilladt at skyde efter skovsvinene på Kongskilde, men jeg vil henstille til alle, der benytter banen om at være opmærksomme, hvis de skulle se nogle eksemplarer af denne nye art: Prøv stille og roligt at nærme jer dem, lad være med at skræmme dem væk – men prøv gerne at belære dem lidt om, hvordan man gebærder sig i skoven, rydder op efter sig selv og tager sit eget affald med hjem igen. Hvis dette ikke skulle hjælpe, skal I være velkomne til at kontakte mig. Vi skulle jo nødigt have, at de begynder at formerere sig.

Kongskilde skulle jo gerne være et indbydende sted for os alle at være!