Nyt Talentcenter for skytter på Sjælland og i TIK

Nyt Talentcenter for skytter på Sjælland og i TIKKategori: Elite, Generelt

Bueskydning Danmark, Høje-Taastrup Kommune og TIK Bueskydning etablerer Talentcenter for skytter på Sjælland og i TIK.

Danmark får sit 3. Talentcenter. Det sker i et samarbejde mellem forbund og kommune samt klub i Høje-Taastrup. Bueskydning står stærkt i Høje-Taastrup, og klubben nyder god støtte til dens landsholdsskytter. Nu vil Høje-Taastrup Kommune sammen med Bueskydning Danmark og TIK også støtte op om en bredere talentudvikling. Både i TIK-regi men også på Sjælland generelt.

Der vil være træning for TIK-skytter cirka 1 gang per uge. De faste træninger bliver for TIK-skytter. Første træning bliver onsdag den 30. marts. Derudover tilbyder vi sjællandske skytter, der vurderes til at være på Talentecenterniveau, og som har ambitionen om at være der, et tilbud. I en opstartsfase inviterer vi cirka 2 skytter på skift med til hver træning. Skytterne og deres klubber får direkte besked.

Martin Damsbo bliver Talentcenter-træner for både recurve og compound. Han vil udover at øse ud af sin enorme erfaring på højeste plan også coache de unge skytter i mere eller mindre alle facetter af sporten. Martin Damsbo har tidligere fungeret som ungdomslandstræner i Bueskydning Danmark, han har afholdt kursus i compound for det koreanske forbund, og han har skudt med og lært af nogle af de bedste indenfor både recurve og compound i sin tid som aktiv. Han har selv taget vejen fra et lysende talent til at lykkes med den svære overgang fra ungdoms- til seniorskytte i både Danmark og internationalt. I første omgang vil Martin Damsbo være med til afklare, hvilke målsætninger hver Talentcenterskytte har for herefter at arbejde videre fra hvert enkelt skyttes udgangspunkt.

Ambitionen er at skabe talenter, som på sigt vil være kandidater til vores seniorlandshold. Nogle af skytterne vil slå igennem og blive deltagere til internationale mesterskaber og OL.

En bueskytte på Talentcenter-niveau skal tage sin træning og udvikling meget seriøst. Vi ønsker, at kunne tilbyde skytterne et fællesskab med ligesindede ambitiøse, unge skytter, og vi ønsker at give dem sparring og udfordringer indenfor såvel teknisk, fysisk, mental og taktisk træning.

Udover Talentcenter TIK har Bueskydning Danmark også samarbejde med Aarhus Bueskyttelaug og Holstebro Kommune samt Holstebro Bueskyttelaug om Talentcenter disse steder. Disse klubber er og skal være med til at løfte talentudviklingen lokalt og i henholdsvis Jylland og Fyn samt Sjælland plus øer.

Udover de ugentlig træninger for skytter i de pågældende klubber, der også fungerer som Talentcenter, afholder Bueskydning Danmark fælles samlinger for Talentcenterskytterne. På grund af et tæt pakket program dette forår vil der være færre samlinger i 1. halvår af 2016 end normalt. Vi skruer op for aktivitetsniveauet i 2. halvår. Skytterne og deres klubber vil få datoer for samlinger i løbet af de næste par uger.