Øget konkurrence til VM-holdet

Øget konkurrence til VM-holdetKategori: Generelt
Tags:

Det danske VM-bronzemandskab i recurve skal spænde buen ekstra kraftigt i de kommende måneder frem mod VM på hjemmebane. Flere danske skytter gør det så godt i øjeblikket, at de presser på til en plads på VM-holdet.

Randi Degn skød sig ind på en imponerende 3. plads i indendørs World Cup-afdelingen i sydfranske Nimes for to uger siden.

Og den præstation sikrede hende en plads i Wold Cup finalen i Las Vegas, som begynder i dag.

”Det er et virkelig flot resultat af Randi. Hun markerer sig blandt den absolutte verdenselite i indendørs recurve. Der er selvfølgelig forskel på at skyde indendørs og udendørs, men det er et luksusproblem som sportschef, når flere skytter presser sig på til VM-holdet,” siger Allan B. Grønkjær, sportschef i Bueskydning Danmark.

Der skal udtage tre skytter til VM på hjemmebane den 26. juli til 2. august. Den indledende skydning skydes i Sundby Idrætspark inden finalerne skydes på Christiansborg Slotsplads, hvor de danske skytter forhåbentlig er med til at forsvare den bronzemedalje, som Maja Jager, Carina Rosenvinge Christiansen og Anne Marie Laursen vandt ved sidste VM.

Udover at de danske skytter skal kæmpe om VM medaljer er VM i København er samtidig første mulighed for verdenseliten til at booke nationspladser til OL i Rio 2016.

Dansk VM-compound hold møder Mr. Perfect

De forsvarende danske verdensmestre i compound for hold er også med til den afsluttende World Cup-afdeling i Las Vegas.

Her kan Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen se frem til et uhyre interessant opgør i jagten på en finaleplads, idet de skal skyde mod den forsvarende hollandske verdensmester i udendørs, der nu kan tillægge sig navnet Mr. Perfect.

Mike Schloesser blev i sidste Wold Cup-afdeling den første bueskytte i historien til at skyde en perfekt runde: 60 pile blev sendt af sted – og alle pile ramte i bullseye. Dermed var verdensrekorden på ufattelige 600 point også en realitet.

Kommentar omkring atleterne, Sportschef, Allan Grønkjær 4181 3171

Kommentar omkring VM i bueskydning, eventchef, Mads Bang Aaen 2897 7842.