OL 2020 udsættes til 2021

OL 2020 udsættes til 2021Kategori: Elite, Generelt

IOC har meldt ud, at OL i Tokyo udskydes til 2021. DIF og Team Danmark er tilfredse med beslutningen og igangsætter nu arbejdet med, hvad det kommer til at betyde for det danske OL-arbejde

IOC har taget tilløb til en OL-udskydelse over de seneste dage, og nu kom den endelig. OL, som skulle have været afviklet fra den 24. juli-9. august 2020, er udskudt til 2021. Den endelige dato er endnu ikke fastsat, men i en pressemeddelelse fra IOC står der, at OL er blevet ”rescheduled to a date beyond 2020 but not later than summer 2021.”

Beslutningen om en OL-udskydelse har DIF og flere andre nationale olympiske komitéer allerede foreslået IOC, så derfor er der politisk tilfredshed med afgørelsen. Også I Team Danmark der tilfredshed med afgørelsen, selvom der nu ligger en svær tid og venter.

”Hvis man ser på OL-udskydelsen, så kan det umiddelbart se let nok ud. For vi holder jo ’bare’ den samme begivenhed det samme sted et års tid senere. Sådan er det desværre ikke. Eksempelvis kan vi ikke bruge de samme penge to gange. Mange af vores midler fra vores kommercielle partnere er allerede brugt på direkte støtte til atleterne, træningslejre og forberedelse. Nu skal atleterne til at forberede sig til OL i endnu et års tid, og det kræver ressourcer. Derfor er det økonomiske område et af dem, som vi først kaster os over, og det er selvsagt ikke nemt i en krisetid,” siger Lone Hansen, adm. direktør for Team Danmark og tilføjer:

”Vi har et stort ansvar for at passe godt på vores atleter lige nu. De er naturligvis frustrerede over deres situation, hvor alt lige nu er vent på hovedet, og alle planer skal gentænkes. Her venter et kæmpe arbejde i de kommende uger og måneder,” siger hun.

For bueskydningens vedkommende, afventer Bueskydning Danmark nu en melding fra World Archery i fohold til den resterende international sæson. Flere internationale stævner er allerede aflyst, og det er forsat meget usikkert, om det forestående EM i maj måned ligeledes skal udsættes eller helt aflyses.

“lige i øjeblikket tager vi én dag af gangen, og afventer meldinger fra Team Danmark og World Archery. Vi skal agere efter de retningslinjer og muligheder som vi får, og det forsøger vi at få kanaliseret hele vejen ud til vores skytter, som lige nu også går i en afventende position. Det er enormt frustrerende, men alt vi kan gøre er at være klar på at navigere så godt som muligt i det her” siger Kenn Romme, Sports- og udviklingschef hos Bueskydning Danmark og fortsætter:

“For os betyder en udskydelse af OL2020, at vi skal kigge hinanden dybt i øjnene og få afstemt de forventninger vi hver især har til endnu et år med hårdt arbejde et endeligt mål, nu OL2021. Det bliver unægteligt et par hårde måneder vi går imøde, men vi får også endnu bedre muligheder for at forberede et stærkt bud på et damehold til en OL plads, og det er glædeligt”.