OL-håbet lever stadig for danske buepiger

OL-håbet lever stadig for danske buepiger



Kategori: Elite

Det danske dame recurve hold sluttede på en 19. plads i de indledende skydninger og er ude af VM. OL-håbet lever videre hos sportschefen, som er sikker på, at det er det rette hold.

VM i bueskydning begyndte for alvor i dag, hvor de danske recurve piger var de første skytter i aktion på Sundby Idrætspark.

Håbet var en plads blandt de 16 første hold, som ville sikre avancement til eliminationsskydningerne i morgen og dermed en kamp om OL-billetterne.

Danskerne var godt med efter de første runder, men gled desværre langsomt ned i tabellen og sluttede på en samlet 19. plads med 1.876 point – 12 point færre end Frankrig, som snuppede den sidste adgangsgivende plads til næste runde.

Dermed kan recurve holdet ikke mulighed for at forsvare deres bronzemedalje fra sidste VM.

DK caption:  20150727, København, Danmark: VM i Bueskydning 2015. Kvalifikation. Maja Jager (DEN), Recurve Foto: Lars Møller UK caption: 20150627, Copenhagen, Denmark: World Archery Championships 2015. Qualification. Maja Jager (DEN), Recurve Foto: Lars Møller

VM i Bueskydning 2015. Kvalifikation. Maja Jager (DEN), Recurve
Foto: Lars Møller

Sportschef Allan B. Grønkjær var naturligvis skuffet over dagens resultat:

”Det var vores forhåbning, at vi ville ligge omkring de 12 bedste hold og så lave en rigtig god holdskydning i morgen, hvor hovedmålet var en OL-plads for holdet. Men samlet set var det en dårlig dag for holdet, og vi er selvfølgelig meget skuffet over, at vi ikke er videre til finalerne i morgen,” siger Allan B. Grønkjær.

Sportschefen er dog stadig håbefuld omkring de danske muligheder for at sikre sig en OL-billet.

”Vi har haft en rigtig god optakt med den bredeste trup i forhold til udtagelsen til det her VM. Der har været 8-9 skytter, som havde niveauet til at blive udtaget, men kun plads til tre. Der er lavet et rigtigt stærkt forarbejde og en masse analyser, som viser, at det er tre rigtige skytter, som er udtaget. Der er et rigtigt stærkt team omkring dem, som gør, at én dårlig dag ikke skal ødelægge mange års arbejder fremadrettet. Der er tre OL-pladser på spil for hold næste år, og dem går vi benhårdt efter,” siger han.

Maja Jager og Carina Rosenvinge er videre i den individuelle skydning, mens Natasja Bech må se til fra sidelinjen. Maja Jager var bedste dansker og sluttede på en individuel 15. plads:

”Jeg er godt tilfreds med min indsats. Det går lidt op og ned, som det altid gør, men synes, at det ender helt acceptabelt. Det er svært at styre, hvad de andre skyder, men hvis man kigger frem, så er det en fin placering,” siger hun.

”Det er rigtig dejligt at skyde her på hjemmebane i København. Vejrmæssigt var det meget bedre i dag end i går, men måske kan det måske være en lille fordel med vinden for os, der er vant til det,” siger Maja Jager.

Heller ikke de danske recurve-herrehold klarede sig videre fra de indledende skydninger. Casper Lauridsen, Johan Weiss og Jonathan Hindborg Ipsen sluttede på en samlet 44. plads med 1.822 point. Bedst placerede dansker var Casper Lauridsen på en 78. plads med 630 point, der som eneste herreskytte er videre til næste runde.

Maja Jager og Carina Rosenvinge skyder onsdag fra klokken 09:30.

Kvalifikation. Carina Rosenvinge Christiansen (DEN), Recurve Foto: Lars Møller

Kvalifikation. Carina Rosenvinge Christiansen (DEN), Recurve
Foto: Lars Møller