Pressemeddelelse: 2 bueskytter repræsenterer Danmark til World Games 2022

Pressemeddelelse: 2 bueskytter repræsenterer Danmark til World Games 2022Kategori: Generelt

62 danske atleter i 14 sportsgrene skal kæmpe om medaljerne, når World Games, der er de mindre sportsgrenes svar på OL, afvikles i USA med deltagelse af 110 lande fra 7. til 17. juli 2022

I sommeren 2021 stod blandt andre Axelsen, Landin og Blume i rødt og hvidt på medaljeskamlen og kunne lade sig hylde som olympiske medaljevindere.

I sommeren 2022 kan det blive Fullerton og Gellenthien, som bringer dansk hæder og tager metal med hjem i flyveren. Danmark stiller med et stort hold, når World Games, der kaldes ’OL i mindre sportsgrene’, afvikles i Birmingham, USA, og det danske hold har mange gode medaljemuligheder. Delegationen består af 62 atleter i 14 sportsgrene, som spænder fra vandski og styrkeløft til strandhåndbold og orienteringsløb.

For bueskydning er det Compound for skiveskydningen del, hvor både Mathias Fullerton og Tanja Gellenthien deltager, imens der også afvikles konkurrence i Field skydning, uden danske deltagelse.

”World Games er de mindre og ofte mere ukendte sportsgrenes OL. Men den manglende opmærksomhed betyder ikke, at deltagerne er motionister. Tværtimod. Deltagerne træner intenst op til legene og er eliteatleter. Danmark sender både EM- og VM-medaljevindere til World Games i USA. DIF ønsker stort tillykke med kvalifikationen og held og lykke til alle 62 danske atleter,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF.

World Games afvikles ligesom OL hvert fjerde år, men på grund af corona blev det udsat, så det senest blev afviklet i Polen i 2017. Her vandt Danmark hele seks guldmedaljer, mens det hverken blev til sølv- eller bronzemedaljer. En af guldvinderne fra 2017 er Compound skytte Stephan Hansen. Han er ikke med i Birmingham, men ser frem til at følge hans landsholds kollegaer.

”World Games-guldet fra 2017 er noget jeg ser tilbage på med stolthed. Det er en hård konkurrence, hvor verdens bedste bueskytter er samlet. Det bliver ikke meget større end det,” siger den forsvarende dobbelte guldvinder fra World Games i Herre Compound og for Mix-hold Stephan Hansen.”

Compound skiveskydnings konkurrencen afvikles som noget af det førte ved World Games 2022, og er allerede på programmet 8-9. juli 2022. Du finder programmet for bueskydning her: WG2022 Archery.

Til World Games deltager alle de største lande og de allerbedste inden for hver sportsgren. Delegationer fra 110 lande har kvalificeret atleter, og de skal kæmpe i 30 sportsgrene.

De amerikanske værter forventer mange tilskuere på de store stadions og har udtalt, at en del af overskuddet fra billetindtægterne vil gå til genopbygning af haller, stadions og andre konkurrencesteder i Ukraine.

Læs meget mere om WG og følg resultaterne her: https://twg2022.com/

DIF har ikke en central stab med under World Games, men bakker op om den store begivenhed og de 14 specialforbund, som har kvalificeret sig.

Bueskytterne kan under World Games kontaktes af pressen via:
Bueskydning: Martin Laursen, +45 5155 8591

Tanja Gellenthien (DEN), Dame Compound

Mathias Fullertin (DEN), Herre Compound