Pressemeddelelse – Skolernes VM i Bueskydning 2015

Pressemeddelelse – Skolernes VM i Bueskydning 2015Kategori: Generelt

 

Onsdag d. 7. oktober bliver der tryk på kedlerne i Grøndal MultiCenter, når 80 skoleelever fra hovedstadsregionen tørner sammen i kampen om at blive ”verdens bedste elev/klasse med bue og pil”.

De deltagende skoler er Ellebjerg Skole (København), Utterslev Skole (København), Lundehusskolen (København), Hedegårdsskolen (Ballerup), Gildbro Skolen (Ishøj), Himmelev Skole (Roskilde) og Solvangskolen (Furesø).

Forud for den højspændte finale ligger et introforløb, hvor mere end 250 5. og 6. klasses elever har fået chance for at stifte bekendtskab med den gamle disciplin. Under kyndig vejledning fra Københavns Bueskyttelaug er eleverne blevet dus med udstyr, sikkerhedsregler, ”koncentrationsfelter” og ”instinktiv skydning”, hvorefter de bedste i klassen har kvalificeret sig til finalen.

På finaledagen venter et hårdt pakket program, hvor 80 unge bueskytter dyster om at blive de sidste tre finalister, der kæmper om guld, sølv og bronze. Undervejs kåres også den bedste samlede klasse, der vinder en flot præmie.

”Det er en rigtig spændende event, der sætter fokus på bueskydning som en disciplin for skolebørn. Jeg håber, mange flere vil få øjnene op for denne sportsgren. Og så håber jeg naturligvis også på medaljer til en eller flere af de københavnske skoler,” siger Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester.

Anledningen for skole-mesterskabet er Københavns værtskab for det professionelle VM i Bueskydning i sommer, der samlede hundreder af internationale topskytter i byen til en event, der nød stor bevågenhed, og som gav en dansk verdensmester. Deraf voksede en fælles ambition om at lave en spin-off event, der kunne give rigtig mange børn en god og sjov oplevelse med bueskydning og dels tiltrække nye medlemmer til bueskydningen, dels inspirere til et nyt skole-foreningssamarbejde.

Skolernes mesterskab i bueskydning er resultatet af et samarbejde mellem Bueskydning Danmark, Københavns Bueskyttelaug og KulturMetropolØresund.

Finalen foregår hos Københavns Bueskyttelaug i Grøndal MultiCenter 7. oktober klokken 9.30-15.00

Skolernes VM i Bueskydning_2015-2

5. klasse på besøg hos KBL under Skolernes VM i Bueskydning 2015

Skolernes VM i bueskydning_2015-1

Johnny Christensen fra KBL instruerer en klasse ved Skolernes VM i Bueskydning 2015