Skole OL: Regerende mestre tog guld i Aarhus

Skole OL: Regerende mestre tog guld i AarhusKategori: Bredde, Generelt
Ceres Park i Aarhus dannede i dagene 11-15. juni 2018 rammen om Skole OL finalerne, og dermed også finalerne for Skole OL Bueskydning. Det blev et par hektiske dage, med massere af bueskydning for 5. og 6. klassetrin

Foto: Lars Møller

Til forskel fra finalerne i 2017, var årets finaler rene klassekonkurrencer. Det gjorde at der var plads til at rykke bueskydning fra baghaven på Aarhus stadion, og ind på selve stadion, og det gav bonus! Tirsdag var det 5. klasserne som skulle dyste. 15 klasser var kvalificeret til finalestævnet, som blev opdelt i 2 x indledende runder, og derefter afvikling af B-finale og A-finale.

I den indledende runde, skød alle elever i klassen og bidrager dermed til klassens samlede resultat. Her var det pladserne i enten A- eller B-finalerne som stod på spil, så der var nervøsitet at spore allerede fra start. Effekten af at være på det store stadion, midt i festen og lydkulissen gjorde oplevelsen helt unik for de mange elever. Det var tydeligt at mange blev overvældet af det set-up der var omkring finalestævnet.

En naturlig indlagt pause i bueprogrammet gav mulighed for at samle tankerne efter den indledende runde og samle tankerne til finaleskydningen. Ved finalen skulle klassen stille med 4 drenge og 4 piger som samlet skulle repræsentere klassen. Resten af klassen var nu heppere, og kunne bidrage med sange og tilråb, hvilket blot gav en endnu mere intens stemning på buebanerne på stadion.

5. a fra Tre Ege Skole (Faaborg-Midtfyn) var kun 4. bedste efter den indledende skydning, så det stod ikke skrevet at de ville rende med guldet, men med sublim skydning i finalen, var de klart bedst og tog guldet hjem foran 5.a fra Jannerup Skole (Varde) som tog sølv, og 5.c fra Ikast Østre Skole (Ikast-Brande) som skød sig til Skole Olympisk bronze.

Skole OL ambassadør Maja Jager var til stede på Ceres Park, og overrakte medaljer til de glade elever fra de 3 klasser.

Torsdag var det 6. klassernes tur, og her blev stemning og intensitet lige skruet en ekstra oktav op! For første gang muligt, var der deltagelse af en forsvarende mester i Skole OL Bueskydning, hvilket bare byggede oven på oplevelsen.

6.a fra Thorning Skole (Silkeborg) vandt klassekonkurrencen i 2017 som 5.a og stillede op som det nærmeste man kan komme en forhåndsfavorit. De formåede dagen igennem at holde nerverne i ro, og holde fokus på opgaven. Selv indtil de sidste 6 pile skulle skydes i A-finalen, var det tæt imellem de 3 bedste klasser, men i overbevisende stil skød 6.a det Skole Olympiske guld direkte retur i skabet i klasselokalet på Thorning Skole. En ganske imponerende bedrift, og næsten en et besøg fra borgmesteren i Silkeborg værdigt!

Kampen om sølv og bronze var nærmest en historie for sig selv i denne finale. 6.b fra Tre Ege Skole som havde skudt næstbedst i indledende runde gik ned i finalen, og overlod dysten om metal til 2 x 6.a fra Mejls-Orten-Tinghøj Friskole (Varde) og Sanderumskolen (Odense). Det var førstnævnte som løb med sølv, med blot 2 point margin.

Du finder alle resultaterne fra finaleafviklingen af Skole OL Bueskydning 2018: HER

Se afgørelsen på 6. klasserne A-finale, hvor 6.a fra Thorning Skole genvinder GULD ved Skole OL Bueskydning 2018