Resultater fra Kings of Archery 2019

Resultater fra Kings of Archery 2019Kategori: Diverse stævner, Elite
Tags:

Kings of Archery blev skudt i byen Eindhoven, Holland i weekenden 17.-18. november 2019 og er Europas andet største stævne med 900 deltagere.

Stævnet skydes efter de samme regler, som ved verdens største stævne i Las Vegas: Skyd fuldt hus eller du er ude. Der skydes på 18 meters afstand.

For første gang var der barbue klasse med, hvor Danmark stillede med fire skytter – en dame og tre herrer. Alle skød sig i top 8, hvilket gav direkte adgang til finalerne. Maria Olesen, Gladsaxe vandt kvalifikationen hos damerne og Mikael Bo blev nummer tre hos herrerne, hvor Claus Pindbo tog syvende og Per Street ottende pladsen i kvalifikationen hos herrerne.

Maria vandt finalen hos damerne, mens herrerne desværre alle røg ud efter første finale skydning.

Der var også deltagelse af danskere i alle de andre klasser, hvor der dog kun var danskere i finalen hos herre compound.

De 344 skytter i herre compound klassen skød 90 pile i kvalifikationen, og her gælder det om ikke at skyde udenfor 10’er ringen (på 4 cm. i diameter) for kommer bare én pil udenfor er det slut, når mange af verdens bedste skytter står klar på skydelinjen.

Martin Damsbo var blandt de sidste otte ud af 12 plus en joker, der havde skudt fuldt hus eller vundet joker runden om den sidste plads. Stephan Hansen havde vundet kvalifikationen, og han måtte ud i 10 runder, før han kunne erklære sig som vinder.

I shoot off finalerne gælder det igen – skyd 10 point på hver pil, ellers er man næsten sikkert ude.

1. runde – Der var der 13 skytter og en enkelt skød ikke 30 point
2. runde – 12 skytter og 3 skød ikke 30 point
3. runde – 9 skytter og 5 mere ud
4. runde – 4 skytter og 2 mere ud, så nu var det kun Stephan og Mike Schloesser fra Holland, der skulle skyde om guld og sølv.
5.-6.-7. runde – Begge skød 30 point
8. runde – Stephan skød først en 9er, men da Mike også skød en 9er, gik begge skytter videre.
9. runde – Begge 30 point
Der skulle 10 runder til før der var en vinder: Stephan Hansen 30 point – Mike Schloesser 29 point og Stephan Hansen kunne række armene i vejret som vinder, ligesom han kunne i 2017, hvor kan også vandt Kings of Archery!

Med 1. præmien følger der en check på 4.000Euro

Stephan Hansen udtaler:
“Jeg føler at jeg næsten kunne flyve i kvalifikationen. Jeg viste at jeg pt skyder rigtig godt, men at det skulle gå så godt er jeg meget stolt over”
” I finalerne havde jeg også en god fornemmelse, men det blev mere spændende end ventet. Heldigvis havde jeg de bedste nerver på dagen”

Allerede i næste weekend den 23.-24. nov. skydes der igen et stort internationalt stævne, når 2. World Cup skydes i Luxembourg.