Sarah Sönnichsen klar til VM 1/16-finalen i compound

Sarah Sönnichsen klar til VM 1/16-finalen i compoundKategori: Elite

Danmark er stadig repræsenteret med to kvindelige skytter i compound ved VM, efter at Sarah Sönnichsen onsdag eftermiddag skød sig videre blandt de sidste 32 ved VM i bueskydning.

Sarah Sönnichsen var i sin 1/48-finale oppe mod colombianeren Maja Marchen. Danskeren lagde stærkt ud med at ramme to 10’er efter de første tre pile og førte 28-26.

Forspringet på to point holdt den danske skytte resten af matchen og tog uden nogen rysten på hånden sejren over colombianeren.

I 1/24-finalen var Sönnichsen oppe imod nummer 11 fra kvalifikationen, italieneren Marcella Toniolli. Danskeren var selv blevet nummer 54. Den statistik lod Sarah Sönnichsen sig dog ikke skræmme af og tog kampen om mod italieneren i meget lige dyst, hvor de to skytter skiftedes til at føre igennem matchen.

Inden de sidste tre pile førte Sarah Sönnichsen med et enkelt point og skød helt suverænt i sidste runde ved at sætte tre 10’er til en samlet 144-139 sejr.

“Lige nu kører det hele bare som det skal. Det er en rigtig fed følelse. Jeg prøver ikke at opbygge al for meget spænding og tænke på, at det er et stort VM, jeg står i. Gør man det, så bliver det bare noget værre rod. Jeg havde håbet på at komme så langt, som jeg er nu, men jeg ved ikke, om jeg turde tro på det,” siger Sarah Sönnichsen.

”Det begynder at blæse vildt meget op i første runde af den sidste match, og jeg sætter en pil i 8’eren. Men så må jeg jo bare lave rigtig mange 10’ere bagefter,” siger hun med et smil.

Også Erika Anear havde muligheden for at skyde sig videre i compound, men hun tabte sin 1/48-finale til østrigeren Silvia Barckholt.

Den sidste kvindelige repræsentant for Danmark i compound, Tanja Jensen, skød sig allerede i kvalifikationen videre til 1/16-finalen, som skydes torsdag.